Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Remek ünnepi időszakot zárt Hochkar és Lackenhof

2009.01.12. Bata Attila

Remek ünnepi időszakot zárt Hochkar és Lackenhof A magyar vendégek körében is igen népszerű alsó-ausztriai síterepek már összesítették a karácsonyi és újévi ünnepek alatti bevételek adatait, és elégedetten dőlhetnek hátra, hiszen jelentős többlettel zárták az elmúlt időszakot az előzőhöz képest.
Jelentős a többlet az eladott síbérletek és a vendégéjszakák számában, ha a 2008-as december végi ünnepi időszak eredményeit hasonlítjuk össze a 2007-es adatokkal. A remek hóviszonyoknak és a kitűnő időjárásnak köszönhetően csúcsforgalmat bonyolítottak le az alsó-ausztriai síterepek.

Hochkar síterepén negyven éve nem volt ilyen jó a karácsonyi időszak. A karácsonyi ünnepnapokon naponta 5500 bérletet, az utána következő napokban pedig naponta kb. 5000 bérletet értékesítettek. A parkolók állandóan tele voltak, néha még korlátozásokat is be kellett vezetni.

Lackenhof-Ötscher síterepén is minden összejött, amire a síelők vágyhatnak, többek között vastag hótakaró és napos időjárás. Itt a karácsonyi ünnepek alatt 4000-4500 bérletet adtak el naponta, amely 25-30 százalékkal több, mint az előző szezonban. A két héten keresztül kitartó tökéletes időjárásnak nagy szerepe volt a bevételek emelkedésében.

A tartomány kisebb, kevésbé ismert síterepei is rekordlátogatottságot értek el az ünnepek alatt. Maiszinken síterepén az üzemeltetők szerint megdőlt az ezres látogatottsági csúcs, köszönhetően a jó időnek, és annak, hogy sokan idemenekültek a környék zsúfoltabb és nagyobb síterepeiről. Hochbärneck síterepén is megfordult naponta 300 síelő, amely már komoly számnak számít ezen a helyen. Hasonló volt a helyzet Puchenstuben síterepén is. Az előző szezonhoz képest jóval többen jöttek, naponta átlagban 400 bérletet adtak el. Egyedül Kasten síterepén nem sikerült a legjobban az ünnepi szezon. Itt a második héten már minden rendben volt, de az első héten az enyhe időjárás miatt nem tudták megfelelően előkészíteni a pályákat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.