Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Remek ünnepi időszakot zárt Hochkar és Lackenhof

2009.01.12. Bata Attila

Remek ünnepi időszakot zárt Hochkar és Lackenhof A magyar vendégek körében is igen népszerű alsó-ausztriai síterepek már összesítették a karácsonyi és újévi ünnepek alatti bevételek adatait, és elégedetten dőlhetnek hátra, hiszen jelentős többlettel zárták az elmúlt időszakot az előzőhöz képest.
Jelentős a többlet az eladott síbérletek és a vendégéjszakák számában, ha a 2008-as december végi ünnepi időszak eredményeit hasonlítjuk össze a 2007-es adatokkal. A remek hóviszonyoknak és a kitűnő időjárásnak köszönhetően csúcsforgalmat bonyolítottak le az alsó-ausztriai síterepek.

Hochkar síterepén negyven éve nem volt ilyen jó a karácsonyi időszak. A karácsonyi ünnepnapokon naponta 5500 bérletet, az utána következő napokban pedig naponta kb. 5000 bérletet értékesítettek. A parkolók állandóan tele voltak, néha még korlátozásokat is be kellett vezetni.

Lackenhof-Ötscher síterepén is minden összejött, amire a síelők vágyhatnak, többek között vastag hótakaró és napos időjárás. Itt a karácsonyi ünnepek alatt 4000-4500 bérletet adtak el naponta, amely 25-30 százalékkal több, mint az előző szezonban. A két héten keresztül kitartó tökéletes időjárásnak nagy szerepe volt a bevételek emelkedésében.

A tartomány kisebb, kevésbé ismert síterepei is rekordlátogatottságot értek el az ünnepek alatt. Maiszinken síterepén az üzemeltetők szerint megdőlt az ezres látogatottsági csúcs, köszönhetően a jó időnek, és annak, hogy sokan idemenekültek a környék zsúfoltabb és nagyobb síterepeiről. Hochbärneck síterepén is megfordult naponta 300 síelő, amely már komoly számnak számít ezen a helyen. Hasonló volt a helyzet Puchenstuben síterepén is. Az előző szezonhoz képest jóval többen jöttek, naponta átlagban 400 bérletet adtak el. Egyedül Kasten síterepén nem sikerült a legjobban az ünnepi szezon. Itt a második héten már minden rendben volt, de az első héten az enyhe időjárás miatt nem tudták megfelelően előkészíteni a pályákat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.