Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: ingyenes nappal tesztelték a covidos szabályokat

2020.10.19. Bata Attila

Kisebb meglepetésre, vasárnap egy napra kinyitott a magyar határhoz közeli síterep Hochkar. Annak ellenére, hogy a síterep ingyenes síelést ígért, nagyobb tömeg a létszámkorlátozás miatt nem alakulhatott ki. Magyar állampolgárok nagy részének pedig jelen helyzetben nem volt opció az ingyenes síelés.
Az elmúlt napokban kb. 40 centiméter hó hullott a síterepen, így előkészítettek két pályát, valamint beindították a közelükben található négyszemélyes ülőliftet. A pénteki bejelentést szombaton már módosították, valószínűleg a nagy érdeklődésre tekintettel 500 darabban korlátozták az ingyenesen kiadható napijegyek számát. Ezen felül még felengedtek 200 sítúrázót és egyéb téli kikapcsolódást kereső turistát, akiknek már nem jutott a síbérletből.
Korai szezonkezdettel lepte meg a síelőket Hochkar lifttársasága - a képen a személyzet
Korai szezonkezdettel lepte meg a síelőket Hochkar lifttársasága - a képen a személyzet
Bár az időjárás nem volt a legkedvezőbb, hamar elfogyott az 500 darab bérlet. A síterepre vezető hegyi út alján található egykori fizetőkapunál lehetett hozzájutni az ingyenes bérletekhez. Volt, aki már reggel hatkor megérkezett a síterepre, de reggel kilencre az összes bérletet elvitték.

A síterep kommunikációjában azt hangsúlyozta, hogy az ingyenes napot azért találták ki, hogy tesztelni tudják a téli szezonban bevezetendő covidos intézkedéseket. Természetesen kötelező volt a maszk és a távolságtartás. Akinél ez hiányzott, azt figyelmeztették.
Távolságtartásra figyelmeztető tábla a pályán
Távolságtartásra figyelmeztető tábla a pályán
Az egyik terv, hogy a beülős vendéglők kapacitásából minél többet szeretnének kivinni a szabadba, amely persze a kellemetlen időjárási körülmények között nem lesz annyira vonzó. Vasárnap az ismert helyi hütte egy konyhává átalakított gépjárművet (food truck) parkolt le a síterepre, így a síelők a szabadban juthattak hozzá a korábban megszokott kedvenceikhez.

A helyi hütte főnöke szerint idén senki se számítson a megszokott "hüttézésre" csúcsidőszakban. El kell felejteni, hogy dél körül benézünk egy hüttébe, hogy van-e üres hely és akkor beülünk. A tervek szerint csúcsidőben előre kell majd helyet foglalni az interneten keresztül és valószínűleg a rendelést is online kell leadni.
Délelőtti webkamera kép Hochkaron 2020.10.18. vasárnap
Délelőtti webkamera kép Hochkaron 2020.10.18. vasárnap
A síterep szerint a próbanap jól vizsgázott, látják azokat a pontokat, ahol még kicsit finomítani kell a rendszeren. A felsőbb régiókban jelenleg 70-80 centiméter vastagon áll a hó, ebből megpróbálnak minél többet megőrizni a várhatóan november végi nyitásra.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof-Galerie Staudach
Vendégszerető osztrák házaspár által vezetett egyszerű kis fogadó Hollenstein/Ybbs településen, 3 km-re Königsberg, 35 percre Hochkar és 40 percre Lackenhof síterepeitől. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelis ellátással, kis kerti "hüttével". Ingyenes Wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.