Menü ≡

Hochkar: ingyenes nappal tesztelték a covidos szabályokat

2020.10.19. | Szerző: Bata Attila
Kisebb meglepetésre, vasárnap egy napra kinyitott a magyar határhoz közeli síterep Hochkar. Annak ellenére, hogy a síterep ingyenes síelést ígért, nagyobb tömeg a létszámkorlátozás miatt nem alakulhatott ki. Magyar állampolgárok nagy részének pedig jelen helyzetben nem volt opció az ingyenes síelés.
h i r d e t é s
Az elmúlt napokban kb. 40 centiméter hó hullott a síterepen, így előkészítettek két pályát, valamint beindították a közelükben található négyszemélyes ülőliftet. A pénteki bejelentést szombaton már módosították, valószínűleg a nagy érdeklődésre tekintettel 500 darabban korlátozták az ingyenesen kiadható napijegyek számát. Ezen felül még felengedtek 200 sítúrázót és egyéb téli kikapcsolódást kereső turistát, akiknek már nem jutott a síbérletből.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Bár az időjárás nem volt a legkedvezőbb, hamar elfogyott az 500 darab bérlet. A síterepre vezető hegyi út alján található egykori fizetőkapunál lehetett hozzájutni az ingyenes bérletekhez. Volt, aki már reggel hatkor megérkezett a síterepre, de reggel kilencre az összes bérletet elvitték.

A síterep kommunikációjában azt hangsúlyozta, hogy az ingyenes napot azért találták ki, hogy tesztelni tudják a téli szezonban bevezetendő covidos intézkedéseket. Természetesen kötelező volt a maszk és a távolságtartás. Akinél ez hiányzott, azt figyelmeztették.
Az egyik terv, hogy a beülős vendéglők kapacitásából minél többet szeretnének kivinni a szabadba, amely persze a kellemetlen időjárási körülmények között nem lesz annyira vonzó. Vasárnap az ismert helyi hütte egy konyhává átalakított gépjárművet (food truck) parkolt le a síterepre, így a síelők a szabadban juthattak hozzá a korábban megszokott kedvenceikhez.

A helyi hütte főnöke szerint idén senki se számítson a megszokott "hüttézésre" csúcsidőszakban. El kell felejteni, hogy dél körül benézünk egy hüttébe, hogy van-e üres hely és akkor beülünk. A tervek szerint csúcsidőben előre kell majd helyet foglalni az interneten keresztül és valószínűleg a rendelést is online kell leadni.
A síterep szerint a próbanap jól vizsgázott, látják azokat a pontokat, ahol még kicsit finomítani kell a rendszeren. A felsőbb régiókban jelenleg 70-80 centiméter vastagon áll a hó, ebből megpróbálnak minél többet megőrizni a várhatóan november végi nyitásra.
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »