Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hol lehet síelni mostanában az Alpokban?

2015.10.11. Bata Attila

Vannak, akik nem bírnak magukkal és már szívesen csúsznának egyet. Ha jól számoljuk, akkor az Alpokban már 11 gleccseren lehet síelni ezen a hétvégén, és a következő héten újabb síterepek nyílnak meg. További jó hír, hogy az időjárás is egyre jobban alakul a hegyek magasabb régióiban.
Összesen két gleccser maradt már az Alpokban, ahol egész évben lehet síelni. Már csak a svájci Zermatt és az osztrák Hintertux maradt hírmondónak a 365 napos terepek közül. Mostanában mindkét terep tele van edzőtáborozó csapatokkal, Hintertuxon például Miklós Edit járt a héten.

Zermatt
Zermatt
Szokás szerint, az évnek ebben az időszakában, Ausztriában lehet a legtöbb helyen síelni. Először Sölden nyitott ki szeptember 12-én. Azóta már ez a negyedik hétvége és a síterep minden hétvégén új lifteket és pályákat nyit meg a nagyközönség részére. Ne felejtsük el, hogy október 24-én és 25-én itt indul a világkupa sorozat az első versennyel.

Egy héttel később Pitztal, újabb egy hétre rá Stubai, majd a múlt hétvégén az utolsó tiroli gleccser síterep, Kaunertal is megnyitotta kapuit, jobbára a versenyzők előtt.

Stelvio (Kép: Pirovano Stelvio / Facebook)
Stelvio (Kép: Pirovano Stelvio / Facebook)
A tiroli síterepeken kívül a karintiai Mölltal gleccser már régóta várja a síelőket, az utóbbi napokban itt készül az osztrák válogatott a söldeni versenyre.

Saas-Fee
Saas-Fee
Svájcot nemcsak Zermatt, hanem Saas Fee is képviseli a listán. Korábban itt is egész évben lehetett síelni, az utóbbi években azonban már egy hosszabb szünet után júliusban kezdődik a szezon.

Tignes / Facebook
Tignes / Facebook
A francia terepek közül még csak Tignes gleccserén lehet síelni, itt az első limitált hét után újabb pályákat nyitottak meg és ezzel párhuzamosan a jegyek ára is emelkedett.

Olaszországban jelenleg két síterep üzemel. Val Senales (Schnalstal) szeptember 25-én nyílt meg: A Stelvio gleccser már május óta üzemel, itt akkor zárnak, ha már a környéket annyira belepi a hó, hogy a síterepet nem lehet megközelíteni. Még néhány hét maradt a nyári szezonból.

A soron következő síterepek:

Ausztriában jövő hét csütörtökön indul a Kitzsteinhorn gleccser, szombattól már több pályával és lifttel. A következő időszak kedvező időjárása után a Dachstein gleccser is beindulhat.

Olaszországban Cervinia kezdi meg hamarosan az idei szezont, igaz, októberben még csak hétvégén lesznek nyitva.

Svájcban két síterep, Engelberg és Diavolezza tervezi a nyitást a következő hétvégére.

Franciaországban Les 2 Alpes szokott kinyitni minden évben néhány napra október végén az őszi szünet idejére.
KOMMENTEK

Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.