Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így köszöntötték Hollay Mártont a 100. születésnapján

2021.05.10. sielok.hu

Családja és rengeteg barátja, tisztelője köszöntötte Nevadában, a Heavenly Valley síközpont völgyállomása melletti házában 100. születésnapján Hollay Mártont, minden bizonnyal a legidősebb magyar sízőt.
Hollay Márton az 1960-as Squaw Valley-ben (USA, Kalifornia) megtartott téli olimpia helyszínének megépítésén dolgozott. Élete nagy részét a pálya mellett élte le. Többszörös sífutó bajnok. 2002-ben sílécen vitte az olimpiai lángot, akkor 82 éves volt. Még 99 éves korában is felkötötte a sílécet. Hollay Márton (Martin Hollay) 2020 novemberében töltötte be 100. életévét, jó egészségben. Az alábbi videóban mesél kalandos életútjáról.
Hollay Márton 100. születésnapja alkalmából készült ez a riportfilm
"Hollay Márton egészségében és a hosszú életében a sísportnak meghatározó szerepe van. Feleségemmel és két gyermekemmel 2000 telén Marci vendégei voltunk és vele együtt is síztünk azokon a sípályákon, amelyek tervezésében és megépítésében kulcsszerepe volt. Megcsodáltuk a sílécekből álló kerítést, sí-trófeáit és emléktárgyait. Akkoriban minden évben vendégül látta a világ minden tájáról hozzá érkező magyar síző barátait. " - tette hozzá Jeszenszky Géza, egykori külügyminiszter, nagykövet, a hazai sísport elkötelezett támogatója.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUMOK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.