Menü ≡

Így köszöntötték Hollay Mártont a 100. születésnapján

2021.05.10. | Szerző: sielok.hu
Családja és rengeteg barátja, tisztelője köszöntötte Nevadában, a Heavenly Valley síközpont völgyállomása melletti házában 100. születésnapján Hollay Mártont, minden bizonnyal a legidősebb magyar sízőt.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Hollay Márton az 1960-as Squaw Valley-ben (USA, Kalifornia) megtartott téli olimpia helyszínének megépítésén dolgozott. Élete nagy részét a pálya mellett élte le. Többszörös sífutó bajnok. 2002-ben sílécen vitte az olimpiai lángot, akkor 82 éves volt. Még 99 éves korában is felkötötte a sílécet. Hollay Márton (Martin Hollay) 2020 novemberében töltötte be 100. életévét, jó egészségben. Az alábbi videóban mesél kalandos életútjáról.
Hollay Márton 100. születésnapja alkalmából készült ez a riportfilm
"Hollay Márton egészségében és a hosszú életében a sísportnak meghatározó szerepe van. Feleségemmel és két gyermekemmel 2000 telén Marci vendégei voltunk és vele együtt is síztünk azokon a sípályákon, amelyek tervezésében és megépítésében kulcsszerepe volt. Megcsodáltuk a sílécekből álló kerítést, sí-trófeáit és emléktárgyait. Akkoriban minden évben vendégül látta a világ minden tájáról hozzá érkező magyar síző barátait. " - tette hozzá Jeszenszky Géza, egykori külügyminiszter, nagykövet, a hazai sísport elkötelezett támogatója.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »