Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tiroli pályákkal bővül a salzburgi régiós bérlet (SSSC)

2016.07.12. 2016.09.20. Bata Attila | frissítve: 2016.09.20.

Az olvasóink körében is népszerű salzburgi régiós bérlet az idei szezontól kibővül a kitzbüheli (tiroli) kártya síterepeivel. A jó hír, hogy ezzel jelentősen bővül a síelhető pályák száma és a bérletet a tavalyihoz képest már korábban lehet használni. A rossz hír, hogy ezért valamivel többet is kell fizetni.
Az idei szezontól együttműködik a két korábbi régiós bérlet, Salzburg Super Ski Card és a tiroli AllStarCard. Októbertől a salzburgi bérlet érvényes lesz az AllStarCard síterepeire is. Ez azt jelenti, hogy az SSSC síelhető pályáinak a száma 2750 kilométerre emelkedik a tavalyi 2500-ról. Ebből a hatalmas pályahosszból 2100 kilométernyi hóágyúzható.


A liftek számára lefordítva, a bérlet mostantól 916 liftre lesz érvényes, a tavalyi 750-nel szemben. További jó hír, hogy tavaly november 7-től lehetett először az SSSC kártyával először csúszni, ezt az idén néhány héttel előbbre hozták, és már október 15-től tervezhetik a síelést a kártya tulajdonosai. Három gleccserre (Mölltal, Kitzsteinhorn és Dachstein) is érvényes a kártya. A kártya egészen 2017. május 1-ig használható, amely 199 napos érvényességi időszakot jelent.

A korábbiakhoz hasonlóan árulnak szezonbérletet, 1-től 14 napos bérleteket, valamint az egész szezonban 10 bármelyik napra érvényes verziót.

A bővülő kínálat emelkedő árakat is hozott. A tavalyi szezonbérlet (elővételben 610, később 684 eurós) ára körülbelül 10 százalékkal emelkedik. Most elővételben kerül 680 euróba, december 7-től pedig 755 euróba.

A korábbi SSSC kártya nyugati irányban a Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau és a Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental síterepek pályáival bővül ki. Keleti irányban pedig az idei szezontól teljes jogú taggá válnak a Schneebären régió síterepei: Tauplitz, Riesneralm, Planneralm és Kaiserau.

Az SSSC kártyát 16 évvel ezelőtt vezették be, tavaly már 40 ezer napijegyet és többnapos bérletet adtak el belőle, és ehhez még hozzászámolhatjuk a 24 ezer szezonbérletest is. A tiroli kártyából tavaly 51 ezret értékesítettek.

A kártyát az érintett síterepeken vagy online lehet megvásárolni, vagy a www.superskicard.com oldalon októbertől. Itt lehet tájékozódni az árakról és a síterepekről.
KOMMENTEK
bouquetk | 2016.07.13. 13:51
A drágulás miatt megint több napot kell csúsznunk. A korábbi szezonkezdést inkább csak parasztvakításnak érzem, ugyan milyen havak és pályák lesznek októberben a két gleccseren. Idén még november végén is alig lehetett használni őket. A tiroli bővülés megint csak nem sokat ér (nekem), ezek már olyan távolságok, ami egy szezonban sokszor nem fér bele. Jó, ha egyszer eljutunk a Zillertal arénába, és Kitzbühelbe. Ami tetszik, az a keleti bővülés, közel vannak és van jó freeride benne. Inkább a szezon végét tolták volna kijjebb. Mostanában májusban még kiváló havak vannak. Amilyen kicsinyesek még a május első hétvégéjét is lespórolták. Gyakorlatilag áprilissal vége van, a drágább bérlettel korábban kell szezont zárni. Még a végén lehet, hogy nem is veszek bérletet.
Chopoker | 2016.07.19. 11:13
Gyenge 200e Ft főlé csúszik az ár...kinek van erre energiája?

Ehhez még hozzájön a min. 15 nap járulékos költsége. Nem merek elkezdeni számolni sem!
TZoli | 2016.08.22. 08:45
Ha belegondolok, a 2ezres évek elején gyerekáron (nem youth, children mint most a gyermekem) síelgettem...
Stani | 2016.08.22. 20:14
Szervusz Kálmán, tavaly októberben sokkal jobban voltak a viszonyok, mint novemberben, amúgy az elmúlt jó pár év trendje, hogy október közepe-november eleje időszak hó szempontjából sokkal használhatóbb, mint a későbbi novemberi dátumok. jellemzően mindig van 2-3 hét anticiklon novemberben, de ezt lehet a mostani év cáfolj majd, meglátjuk :) De egyetértek, hogy inkább tavasszal kellett volna kitolni a szezont és májusban ráhúzni, bár akkor a legtöbb síelő már teniszezik, vitorlázik, nem könnyű :)
bouquetk | 2016.08.30. 09:58
Legyen igazad az októberrel! Mi szokás szerint november elején Mölltalon leszünk. Ha lenne valami jó hó korábban, akkor persze megnéznénk Kaprunt. Tavaly november végén voltunk itt, és tragikus volt. A kopasz gleccserjég mindenhol. Olyan helyeken láttam sziklát, ahol korábban sose. Reméljük ez az év jobb lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.