Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Így járnak a liftek a Magas-Tátrában a szezon előtt

2012.10.04. Bata Attila

Így járnak a liftek a Magas-Tátrában a szezon előtt Az őszi túrázást még érdemes október végéig megtartani a Magas-Tátrában, főleg ha valamelyik lanovkával (ülős lift) is szeretnénk utazni. Az ótátrafüredi siklóvasút és az összes tátralomnici lift szinte egész novemberben nem fog utasokat szállítani.
Ezen a héten a Lomnici-csúcsra közlekedő kabinos nem jár karbantartási munkák miatt, de a munkálatok hamarosan befejeződnek és október 8-tól ismét jár a piros kabinos a csúcson található kilátóhoz és büféhez.

A kabinos beindításával egyidőben a másik lift, amelyik a Kőpataki-tó mellől indul (a Lomnici-nyeregbe közlekedő kétszemélyes ülőlift), egy jó időre szünetelteti szolgáltatásait. Elkezdődik ennek a liftnek a karbantartása, és legközelebb már csak akkor nyit ki, ha lesz síelhető hó a nyereg alatt. Le sem merem írni, hogy az előző két szezonban erre egészen januárig-februárig kellett várni. Ennél már tényleg csak havasabb december jöhet az idén.

A tarajkai siklóvonat sem jár november 5. és 25. között
A tarajkai siklóvonat sem jár november 5. és 25. között
November 5. után már nem nagyon érdemes lanovkás túrákat szervezni, hiszen a Tátrafüredről közlekedő összes lift, a Tarajkára közlekedő ótátrafüredi siklóvasút, valamint a Csorba-tó feletti Szoliszkóra járó háromszemélyes lift sem közlekedik, az előzetes tervek szerint november 25-ig. Az előző évek előszezoni hóhelyzetét figyelembe véve, kisebb csoda lenne, ha egy nagy havazás miatt ezen tényleg változtatni kellene, de szerencsére a lifttársaság a változás jogát fenntartja.

KOMMENTEK
Klara | 2012.10.04. 07:27
A lanovka nem csak ülős lift, hanem szó szerint (drót)kötélpálya, tehát beletartozik a kabinos felvonó is, mint ahogy a cikkben erről is helyesen szó van.
Bata Attila | 2012.10.04. 08:29
Klára, én is így értem, vagyis azok a felvonók, ahol ülni lehet, pl. a kabinban. De a legfontosabb, hogy a húzóliftek (tárcsás, csákányos, stb.) nem lanovkák..

Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.