Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ilyen a feleségcipelő verseny az amerikai síterepen

2022.10.16. Bata Attila

Ha eljön az ősz, akkor Sunday River síterepén hagyományosan megrendezik az észak-amerikai bajnokságot, amelynek győztese jövőre kijut Finnországba, ahol már évek óta világbajnokságot rendeznek ebben a számban.
Tíz éve írtunk utoljára erről a sportágról, amelynek a neve feleségcipelés. A név kissé csalóka, hiszen a pároknak nem kell igazából összeházasodniuk, elég arra a néhány percre elviselniük egymást, amíg testközelbe kerülnek. Ahogy a videókban és a képeken is látható, a feleségcipelés tökéletes tevékenység a házastársi összhang, bizalom, kitartás és esések után a talpra állás és a kudarcfeldolgozás képességeinek kipróbálására is.
A 2018-as verseny
Sunday River évek óta az amerikai bajnokságot rendezi kb. 250 méteres pályán, ahol igazából három komolyabb akadályt kell leküzdeniük a pároknak. Az egyik leglátványosabb, amikor a vizes árkon kell átfutni, ilyenkor a feleség feje gyakran a sáros vízbe kerülhet, a közönség legnagyobb örömére. Ehhez képest a két pályára helyezett száraz akadály (egy homokdomb, és egy gerenda) könnyebbnek tűnik.

A feleséget bármilyen stílusban lehet cipelni, de a legnépszerűbbnek mégis az un. észt stílus tűnik, amelynél a feleség lábát a férfi nyaka köré fonja, és fejjel lefelé lóg a férfi hátán.
Ennyi sört ér a feleség súlya
Ennyi sört ér a feleség súlya
Ebből is látszik, hogy az asszony súlya sokat nyom a latban, egyrészt a cipelésnél, másrészt a jutalomnál. A győztes a feleség súlyával megegyező mennyiségű sört kap, valamint a pénzjutalmat is a női versenyző súlyával szorozzák fel.

A győztes jövőre az USA-t képviselheti a finnországi világbajnokságon, az idei nyári versenyről az alábbi rövid videót találtuk. A világbajnokságon kissé eltérő a szabály vonatkozik a résztvevőkre, a pálya is könnyebbnek tűnik, de az élmény hasonlóan garantált!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.