Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Intenzív hóágyúzás az osztrák gleccsereken

2019.10.03. Stánicz Balázs

Csütörtökre virradóra újabb adag friss hó esett és vele együtt megérkezett a hideg is, aminek köszönhetően beindult a gleccsereken a hóágyúzás.
Hóágyúzás csütörtök délután Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Hóágyúzás csütörtök délután Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Éjfél óta dübörögnek a hóágyúk az osztrák gleccsereken. Az előrejelzések is biztatóak, úgy néz ki az elkövetkezendő öt napban folytatódhat a hóágyúzás, így jelentős mennyiségű havat tudnak gyártani az osztrák gleccser síterepek.
Az elmúlt szeptember időjárása kevésbé kedvezett a hóágyúzásnak, hiszen mindösszesen két olyan nap akadt, amiken be tudták kapcsolni a rendszereket. Ezzel szemben az október meglehetősen erősen kezd.
A mai reggel decembert idézte, a tiroli Brunnenkogelen közel -14 C fokig süllyedt a hőmérő higanyszála, de igazi forralt borozós idő volt Sonnblicken és Kitzsteinhornon is, mindkét hegyen -11 C fokot mértek.
Hajnali hóágyúzás Mölltalon: Fotó: webcams-schultz.at
Hajnali hóágyúzás Mölltalon: Fotó: webcams-schultz.at
A völgyekbe is megérkezett a hideg levegő, ma délután az 5 fokot sem érte el a hőmérséklet Ramsauban (Stájerország), de az elmúlt napokhoz képest jelentősen lehűlt az idő Kelet-Ausztriában is, valamivel 5 fok felett volt a hőfok Semmeringen és Reichenauban (mindkettő Alsó-Ausztria).
A tegnapihoz képest a hóhatár is alacsonyabbra süllyedt, havazott Hochkönigen, Obertauernon, de Hochkaron is.
KOMMENTEK

Szállástippek
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.