Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Interaktív síszemüveg a Három-völgyben az idén

2013.10.29. Bata Attila

Világújdonságként harangozta be a francia Három-völgy síterepcsoportja az idei szezon meglepetését. Síelés közben a síszemüveg kijelzőjén aktuális információkat kaphatunk a sítereppel kapcsolatban. Hol, melyik pálya vagy vendéglő van nyitva, mindezeket a földrajzi helyzetünkhöz igazítva.
A Három-völgy 2010-ben vágott bele az okostelefonokra készített alkalmazásokba. Abban az évben jött ki a sírégió általános alkalmazása webkamerákkal, sítérképekkel és a szokásos dolgokkal. 2011-ben már az alkalmazáson keresztül csetelhettek és kereshették meg egymást a hatalmas síterepen egymást kereső ismerősök. A tavalyi év legnagyobb dobása az „útvonaltervező” alkalmazás volt, amely két pont között kiválasztja, hogy melyik pályákon és liftekkel érdemes eljutni A-ból B-be.

Az idei szezon szenzációja az interaktív szemüvegnek hívott szolgáltatás. A csúcstechnika már most is lehetővé teszi, hogy a szemüvegünk lencséjére, egy miniatűr képernyőn, síterep információkat vagy GPS-en alapuló (síelt kilométer, szintmagasság stb.) adatokat közvetítsük. Az idei szezon újdonsága, hogy ez a valós helyzet és a valós adatok figyelembevételével történik. Tehát a rendszer akár percre kész, és célzott információkat küldhet a szemüvegre. Pályák állapota, hójelentések, lavinainfó, közeli vendéglők vagy illemhelyek és egyéb olyan adat kerül a szemüvegbe, amelynek valósidőben értelme lehet, és mivel az alkalmazás pontosan ismeri, hogy merre tartózkodunk, így jobbára a szűk környezet friss infói jelennek meg.

Az egész mulatság körülbelül 530 euróba kerül, amely tartalmazza a SCOTT NAV R2 szemüveget és a hozzátartozó RECON MOD Live bluetooth adaptert. Az adaptert a videóban látható módon kell beépíteni a szemüvegbe.

A használathoz még kell egy IOS vagy Android alapú okostelefon, rajta a telepített Három-völgy alkalmazással, és így a 2010 óta kifejlesztett összes funkció elérhetővé válik az interaktív szemüveggel együtt.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.