Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét közlekedik a megújult libegő Sátoraljaújhelyen

2022.08.07. Bata Attila

Hétvégén ünnepélyesen is átadták az ország legújabb libegőjét a Zemplén Kalandparkban. A régi lift nyomvonalán egy modernebb és nagyobb kapacitású libegő szállítja az utasokat mostantól a Magas-hegyre.
Kép: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely
A régi kétszemélyes libegőt tavaly március 15-én elbúcsúztatták, majd áprilisban megkezdődött annak elbontása, hogy átadja a helyét egy modernebb kétszemélyesnek. Az új liftet a kalandparkban már korábban is megbízást teljesített szlovákiai (Késmárk - Kežmarok) Tátralift cég gyártotta.
Zemplén Televízió beszámolója az átadásról
Az új lift 1332 méter hosszban közlekedik, azonban a korábbi óránkénti 400 fős kapacitás 1000-re emelkedett, köszönhetően a sűrűbben felfüggesztett székeknek. A székeken télen síléceket, nyáron kerékpárt is lehet szállítani. Az új lift kb. 15 perc alatt teszi meg a völgyállomás és a hegyállomás közötti utat.
Kép: Zemplén Kalandpark Sátoraljaújhely
A kalandpark jelenleg is számos szórakozási lehetőséget kínál, pl. bobpálya, mászófal vagy hófánk pálya. Ehhez jön a jövőben a Szár-hegyi libegő és a Lombkoronasétány, amelyek építési munkálatai jelenleg is zajlanak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Hunor 
A Hotel Hunor Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegy lábánál, 100 méterre a sípályákhoz felvivő libegőtől, a Zemplén Kalandpark közvetlen szomszédságában található. Szolgáltatások: uszoda, fitneszterem, bowling pálya, teniszpálya, pezsgőfürdő, szauna, szolárium, stb...
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.