Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét pályamunkás került a versenyző elé

2014.01.11. Bata Attila

Sajnos az utóbbi időben egyre több olyan esetet látunk, amikor egy magáról megfeledkezett pályamunkás vagy illetéktelen személy marad a sípályán és éppen versenyzés közben keresztezi a síelő útvonalát. Ez történt ma is a svájci Adelbodenben, ahol a szezon egyik legizgalmasabb óriás-műlesiklását rendezték.
Adelboden amúgy is izgalmas szokott lenni, most is kitűnő versenyt láthattak a nézők a dobogós helyezésekért, a pályamunkás bénázó akciója már csak hab volt a tortán.

A norvég Henrik Kristoffersen 31-es rajtszámmal indult és ahogy a videókban is látható, valaki bekeveredett elé, még pont a meredek letörés előtti laposabb szakaszon. Kristoffersen próbálja kikerülni az eltévedt síelőt, de a lassításban világosan látszik, hogy még így is rácsúszik a síléce hátsó részére.

Kristoffersen dicséretére legyen mondva remek helyzetfelismeréssel kerülte el a komolyabb balesetet. A tévé német nyelvű riportere egy odatévedt pályamunkást említ, akinek az lenne a feladata, hogy elsimítsa a havat, de akkor, amikor nem jár ott versenyző. Norvég források egy fotósról beszélnek, aki azt hitte csak 30 versenyző indul, és simán becsúszott a 31-sel érkező norvég elé. Így vagy úgy, a szövetség (FIS) bocsánatot kért, és a „váratlan akadály” holnap már nem mehet a pálya közelébe.

Csak képben
Természetesen Kristoffersen újra csúszhatott. 46. indulóként a 23. helyen ért be az első futamban, majd végül a 13. helyen végzett. Ez pályafutása harmadik legjobb eredménye ebben a szakágban.

A versenyt egyébként az első futamot a hetedik helyen záró német Felix Neurather nyerte remek második futamával. Teg Ligety léce leoldott a második futamban, így kiesett. Bode Miller az első futamban esett ki, miután kibillent az egyensúlyából a vizes hóban. Hirscher kissé halványabb volt a második futamban, így harmadik lett. Az első futam után a francia Thomas Fanara 1.31 másodperccel vezetett a német előtt, de nem tudta az előnyét megtartani, így ő lett a második.

KOMMENTEK
cannibale | 2014.01.11. 20:23
Nem sokon múlt..
WéberF | 2014.01.11. 21:23
Ha igaz, hogy fotós, akkor is nagy balfácán, aki nem tudja, hogy csak a kétfutamos verseny második futamára igaz a 30 induló - és akkor már nem számít, hogy milyen a rajtszáma, abból még nem lehet tudni, hogy hányadikként indult. Na, azt hiszem túlmagyaráztam, mindenesetre érdekes szitu volt, még jó, hogy tényleg nem történt nagyobb baj! WFeri
dragon | 2014.01.12. 16:37
Simán hátizsákos turista volt a vadbarom.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.