Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon: csak két síterep vívja harcát a "téllel"

2018.01.03. Bata Attila

Nem indult rosszul itthon az idei szezon, de aztán egyre romlottak a körülmények és január elejére már csak két hazai pályán lehet síelni, de természetesen ilyen időjárási körülmények között ott sem ideális a hóhelyzet. Erre a hétre semmi biztató nem látszik, de korai még aggódni, messze a tél vége.
Eplényben még most is lehet síelni
Eplényben még most is lehet síelni
Hol van már a tavalyi hó? Egy évvel ezelőtt nappal mínusz 5, este pedig mínusz 15 fokot mutattak a hőmérők hegyeinkben. Január 7-én már az is megesett, hogy Eplényben az összes liftet be tudták indítani. Aztán január 8-án még az országos napi hidegrekord is megdőlt mínusz 28,1 fokkal. Olyan hideg volt, hogy Mátraszentistvánban az üzemeltetők vizet vásároltak, hogy hóágyúzni tudjanak.

Kékestető ideiglenesen bezárt, újra a szánkósoké a sípálya
Kékestető ideiglenesen bezárt, újra a szánkósoké a sípálya
Az idei évkezdet sokkal rosszabb. A csak természetes hóval üzemelő síterepeinken nincs elég hó, de hideg hiányában a hóágyúzható pályák sem tudnak működni. Tegnap Kékestető adta fel a küzdelmet az időjárással szemben, már csak két síterep, Mátraszentistván és Eplény állja a sarat, néha szó szerint is.

Mátraszentistvánban is harcolnak az időjárással
Mátraszentistvánban is harcolnak az időjárással
Az időjárási előrejelzések erre a hétre nem sok jót ígérnek, nagy havazást nem várunk, a következő napok túl enyhének ígérkeznek. Nemcsak nálunk, hanem a szomszédban is enyhe időjárás várható. Ausztriában sok csapadékot hozhat a hét, de a hóhatár magasan alakul, így jobbára csak a magasabb régiókban fog havazni.

A következő hétről még túl korai előrejelzést adni, de legalább vannak biztató forgatókönyvek. Visszatérhet a hideg, egy kis havazás is szóba jöhet itthon. És ne felejtsük el! Még csak január eleje van, messze még a tél vége.
KOMMENTEK
Mátraszentistván Sípark | 2018.01.03. 08:33
Megérkezett a hidegfront a Síparkban -2 C fokig csökkent a hőmérséklet és napsütéses reggelre ébredtünk.
HÓHELYZET: a reggeli órákra kifagyott a pálya, 0 és -2 C fok körül alakul a hőmérséklet, ma délután 5 cm hó várható, csütörtökön napsütéses idő lesz az előrejelzések szerint.

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.