Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itthon is visszatér a tél, javulnak a hazai pályák

2013.02.04. sielok.hu

Itthon is visszatér a tél, javulnak a hazai pályák Visszatért a tél a hazai sípályákra. Ahogy már megszokhattuk a hazai szezonokban, a jó és kevésbé jó időjárási körülmények sűrűn váltják egymást. Mostantól ismét a kedvezői időjárási körülmények dominálnak majd, fokozatosan javulnak a pályák. A hétvége jónak ígérkezik, de érdemes kihasználni a hétköznapokat is.
Földrajzi adottságaiktól és technikai felszereltségüktől függően máshogy próbálták átvészelni az előző hétvége enyhe időjárását és az azzal érkező esőt a hazai síterepek. Volt, ahol elővigyázatosságból pályákat zártak le a nagyközönség előtt, hogy óvják a hóréteg minőségét. Visegrádon pedig a már megszokott fóliázás mentett meg sok havat az eső elől.

Hétvégére megérkezett a havazás a Mátrába és a Bükkbe, így Mátraszentistván, Kékestető és Bánkút már a hétvégén jelentős mennyiségű hóval gazdagodott. Eplénybe tegnap a hideg érkezett meg, így újra beindulhattak a hóágyúk, hogy ismét minél több pálya nyílhasson meg a hétvégére.

Az időjárás-előrejelzések szerint egy újabb tartós hideg periódus köszönt a hazai pályákra, így az éjszakák alkalmasak lesznek a pályák javítására. Hétvégére valószínűleg ismét nagyüzem várható az összes hazai pályánkon, bár, aki megteheti, már hét közben is jó hóviszonyokat és kisebb tömeget fog találni. (Ahogy a friss webkameraképek is mutatják, simán el lehet férni most a pályákon)

Jelenleg Eplényben az 1-es és a 6-os pálya síelhető, és jár az ülőlift. Mátraszentistvánban hétvégén kb. 25 cm friss hó esett és hamarosan indul az 1-es pálya is. Bánkúton a kisebb pályák üzemelnek, a nagyobbakat még kezelni kell, de itt az időjárás is besegíthet. Visegrádon is újraindult az élet, a pályák javítása után már vasárnap este kinyitottak.

KOMMENTEK

Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.