Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jéghotel Finnországban, hóból épített szaunával

2018.02.02. Bata Attila

Jéghotelek ma már számos országban épülnek a téli szezonra. A finnek még ebben sem hazudtolják meg önmagukat. Természetesen szauna is jár a szállás mellé, amelyet hóból (is) építettek. A jéghotel mellett egy iglufalu is épült, ahonnan az üvegtetőn át csodálható a sarki fény.
Arctic SnowHotel & Glass Igloos szálláshely, Lappföld fővárosa, Rovaniemi mellett található. Bár az igazi iglu hóból készül, itt fából és üvegből építették meg a "hókunyhókat". Az iglu teteje üvegből készült, így semmi akadálya annak, hogy elalvás előtt ágyból gyönyörködjünk az északi fényben.

Az igluk mellett hagyományos jéghotel is épült, itt szinte minden hóból és jégből épült, a belső hőmérséklet mínusz 5 és nulla fok között alakul.

Finnországról van szó, tehát nem hiányozhat a szauna sem. A megszokott finn szaunákon kívül egy különleges szaunát is építettek. Ez a szauna a padok kivételével csak hóból és jégből épült. Az olvadó fal egy kis extra gőzzel járul hozzá a szauna élményhez. A helyiek szerint egy szaunázás alatt kb. 3-5 milliméterrel csökken a hófal vastagsága. A helyiek nem csinálnak belőle gondot, ha egyszer csak elolvad a szauna, újraépítik és kezdődhet minden elölről.

A szezon az iglukban már november végén megkezdődött, a jéghotel csak karácsony előtt nyitott ki.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.