Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

A szezon legjobb hétvégéje előtt a hazai pályák

2010.01.22.
A szezon legjobb hétvégéje előtt a hazai pályák Az idei szezon legjobb hétvégéje előtt állnak a hazai síterepek, már ahol be lehetett hóágyúzni a pályákat az utóbbi hideg napokban. Az üzemelő pályákat tekintve ilyen hosszan még nem lehetett idén hétvégén síelni, se a Mátrában se a Bakonyban. Ebből is következik, hogy zsúfoltság és tömeg várható a hétvégén.
Az alábbiakban a hétévén üzemelő fontosabb hazai síterepekről próbálunk aktuális információkat adni, de ahogy ez ilyenkor lenni szokott, naprakész információkért, indulás előtt, kötelező rákattintani a kiválasztott síterep honlapjára. A hétvégén kellő hideg lesz, van hó bőven a pályákon, sokan látogatnak majd ki, hogy az átlagosan 10-12 síelhető hazai hétvégéből nem mulasszák el az eddigi legjobbat. Készüljünk a tömegre, a megnövekedett várakozási időkre a pénztáraknál, a lifteknél és a büfékben. Induljunk minél korábban, mert a parkolás sem lesz mindenhol egyszerű. A pályák állapota a nagy tömeg hatására romlani fog a nap vége felé, óvatosabban csússzunk a délutánra buckássá és jegessé váló lejtőkön!

Nordica Síaréna Eplény

Egész hétvégén reggel kilenctől este kilencig lehet síelni, hétvégén már 8:30-kor nyit a pénztár. Ha valaki nem akar sorban állni, akkor az eplényi Mókus büfében vagy a veszprémi HEFA sportboltban is vehet négyórás illetve napijegyeket. A pálya melletti parkolók hamar megtelnek majd, utána már nem engedik le az autókat, a 82-es út melletti kijelölt parkolótól különbuszok viszik a síelőket (ezen a hétvégén ingyenesen!) a sípályáig, és egy zacskó chips mindenkinek jár ajándékba! Várhatóan 3 pálya (1,2,3-as) lesz nyitva összesen 3 kilométer hosszan a szezon 32-34. napjain. Az esti síeléshez már a 2-es pályát is megnyitják. Az ülőlift már normál sebességgel közlekedik, beszállásnál és kiszállásnál fokozott figyelem szükséges.

Sípark - Mátraszentistván

A hétvégén az összes lift üzemelni fog a Síparkban, pénteken és szombaton este is lehet síelni. Kisebb mennyiségű hó itt is esett a napokban, és megnyitották a 3-as pályát is (650 méter), tehát hétvégén csak a két legmeredekebb pálya (1-es és 2-es) nem lesz nyitva. Fontos, hogy verseny miatt a 3-as pálya szombaton csak délután használható!
Már síelhető a 3-as pálya is Mátraszentistvánban!
Már síelhető a 3-as pálya is Mátraszentistvánban!

Kékestető

Péntektől egy kilométer hosszú pályán lehet síelni, a csákányos lift teljes hosszban jár. Esti síelés pénteken és szombaton.

Nagyvillám - Visegrád

Visegrádon is nagyüzem van, a legfelső rész kivételével minden pálya üzemel. Ezen a hétvégén, ebben a szezonban először csoportos oktatást is tartanak a kezdőknek. Pénteken és szombaton este 10-ig lehet síelni.

Szilvásvárad

Itt is folyamatosan gyártják a havat már napok óta, néha még az időjárás is besegített egy pár centi friss hóval. A szilvásváradi pályán szombat reggel kilenctől lehet majd síelni.

Sátoraljaújhely - Zemplén Kalandpark

A műanyag borítású téli-nyári pálya és a mellette lévő tányéros lift teljes hosszában üzemel. A műanyag pályát jelenleg néhány centi hó is fedi. Szombaton este 9 óráig lehet síelni kivilágított pályán!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 219 vendég és 9 regisztrált felhasználó látogatja.