Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kalifornia: rekordmennyiségű hó hullott januárban

2017.01.27. Bata Attila

Az idei telet Kaliforniában nem is lehet összehasonlítani az előző évek száraz és aszályos síszezonjaival. Ennek az egyik bizonyítéka, hogy Mammoth Mountain síterepén már most megdőlt a januárban lehullott hó mennyisége, de a környék többi síterepe sem panaszkodhat az idei télen.
Dél-Kalifornia hegyeitől egészen a Sierra Nevada hegység környékéig évek óta nem látott szezonnak örülhetnek a síterepek. Hol van már a korábbi aszály? A zöldellő pályák? Az idén végre van hó bőven.

Havas január (Kép: Mammoth Mountain)
Havas január (Kép: Mammoth Mountain)
A kaliforniai Mammoth Mountain különösen szerencsés. Jelentésük szerint már január 24-én megdöntötték az eddigi januári hórekordot. Ez azt jelenti, hogy januárban eddig, összesítve 625 centi hó hullott a síterepen. Azt még tegyük hozzá, hogy ezt nem a legmagasabban fekvő pálya tetején (3369 m) mérték, hanem az egyik völgyállomáshoz közeli szállás (kb. 2500 méter magasan) közelében. Ez közel egy méterrel több a korábbi rekordnál.

A síterep érdekes módon ünnepli a rekordot és jutalmazza a síelőit. Mammoth azon ritka síterepek közé tartozik, ahol általában július 4-én, az amerikai nemzeti ünnepen is lehet síelni. Aki elteszi januári bérletét és július 4-én a kasszánál bemutatja, az ingyen csúszhat az ünnepnapon.

Havas január (Kép: Mammoth Mountain)
Havas január (Kép: Mammoth Mountain)
Más síterepek is januári rekordokról számolnak be, mint pl. a Los Angelestől keletre található Bear Mountain-Snow Summit.

A Sierra hegység környékén is ugyanez a helyzet, az egyik hatalmas januári havazásról itt írtunk
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.