Menü ≡

Kalifornia: rekordmennyiségű hó hullott januárban

2017.01.27. | Szerző: Bata Attila
Az idei telet Kaliforniában nem is lehet összehasonlítani az előző évek száraz és aszályos síszezonjaival. Ennek az egyik bizonyítéka, hogy Mammoth Mountain síterepén már most megdőlt a januárban lehullott hó mennyisége, de a környék többi síterepe sem panaszkodhat az idei télen.
h i r d e t é s
Dél-Kalifornia hegyeitől egészen a Sierra Nevada hegység környékéig évek óta nem látott szezonnak örülhetnek a síterepek. Hol van már a korábbi aszály? A zöldellő pályák? Az idén végre van hó bőven.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
A kaliforniai Mammoth Mountain különösen szerencsés. Jelentésük szerint már január 24-én megdöntötték az eddigi januári hórekordot. Ez azt jelenti, hogy januárban eddig, összesítve 625 centi hó hullott a síterepen. Azt még tegyük hozzá, hogy ezt nem a legmagasabban fekvő pálya tetején (3369 m) mérték, hanem az egyik völgyállomáshoz közeli szállás (kb. 2500 méter magasan) közelében. Ez közel egy méterrel több a korábbi rekordnál.

A síterep érdekes módon ünnepli a rekordot és jutalmazza a síelőit. Mammoth azon ritka síterepek közé tartozik, ahol általában július 4-én, az amerikai nemzeti ünnepen is lehet síelni. Aki elteszi januári bérletét és július 4-én a kasszánál bemutatja, az ingyen csúszhat az ünnepnapon.

Más síterepek is januári rekordokról számolnak be, mint pl. a Los Angelestől keletre található Bear Mountain-Snow Summit.

A Sierra hegység környékén is ugyanez a helyzet, az egyik hatalmas januári havazásról itt írtunk
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »