Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Black Mamba - új fekete pálya Kaprunban

2013.11.17. Stánicz Balázs

Új fekete pálya a sportosabb síelőknek, két útvonal a sítúrázóknak, hóágyúrendszer bővítése, pályakorrekciók és nagyra törő tervek a jövőre nézve, lássuk mit kínál idén a kapruni gleccser.

Új fekete pálya

Fekete, feketébb, Black Mamba; így reklámozzák Kaprun új sípályáját, amit Black Mambára kereszteltek. A 63 százalékos meredekséget felmutató lejtő a Kristallbahn hatüléses völgyállomásától indul és toronyiránt a Langwiedig vezet az útja, azaz a sípályarendszer aljáig.

A lejtőn végig kiépítésre került a hóágyúrendszer, méghozzá modern, Techno Alpin hóágyúkkal. A lejtőt rekultiválták, azaz a földmunkálatok után humuszt hordtak rá, befüvesítették, majd az alpesi gyepet védően egy természetes anyagú hálóval terítették le. Mivel a gleccsersíterep a Magas-Tauern Nemzeti Park része, ezért a pálya és liftépítésekre szigorú szabályok vonatkoznak.
Black Mamba, az új fekete pálya
Black Mamba, az új fekete pálya

Sítúrázoknak: két útvonal

A Kitzsteinhorn mindig is kedvelt célpontja volt a sítúrázóknak, különösen az őszi időszakban, amikor máshol még nincs hó, de itt már vígan húzhatjuk az íveket. Mindkét útvonal a Langwiedtől, azaz 1970 méterről indul, ahol egy információs pontot is kialakítottak.

A Schneekönigin egészen az Alpincenterig visz fel, míg az Eisbrecher a gleccserig. Utóbbi útvonal végállomása a Maurer gleccser (fekete pályák a gleccseren) csúcsa. A két útvonalat hivatalosan november 30-án egy sítúra versennyel adját át, amelyen mindenki résztvehet, tudástól függetlenül.

Hóágyúrendszer bővítése és pályakorrekciók

A lifttársaság évről évre bővíti a hóágyúrendszert, idén a teljesítményt csavarták feljebb, illetve néhány új hómasinát szereztek be.
Sítúra útvonalak
Sítúra útvonalak
A kapruni gleccser a hóágyúzáshoz használt energiát teljes mértékben zöld forrásokból szerzi be, azt ugyanis a kapruni völgyben található, hatalmas vízi erőművek szolgáltatják, illetve a langwiedi tározó tónál is felépítettek egy kisebb rendszert. A pályakorrekciók elsősorban az Alsó Alpincenter pályát érintették, ami térképen a 6-os pálya, itt szélesítették a meglévő lejtőt.

Nagy tervek a jövőre

Nagy tervek, ami a jövőt illeti. A nyáron nyilvánosságra hozott középtávú fejlesztések sok jót ígérnek a vendégeknek. Az Alpincentertől induló Gratbahn négyülésest nyugdíjaznák és helyette egy kabinost építenének, ami egészen a felső tárcsásokig szállítaná a vendégeket, minden bizonnyal egy középállomással. A gleccsert Maiskogellel összekötő tervek továbbra is aktuálisak, azonban erre még jó néhány évet várnunk kell.
KOMMENTEK
kreeo | 2013.11.17. 22:09
Az létezik hogy ez a pálya már tavaly is megvolt?
yxygan | 2013.11.18. 09:54
Freeride-osoknak megvolt, persze :o). Ezentúl viszont nekik is kezelt pályán kell csúszniuk, ha ott akarnak leereszkedni :o(
Stani | 2013.11.18. 22:52
a freeride-osok ezernyi más helyen mehetnek még, nagy a hegy, tér, hely van :)
A pálya építését már tavaly megkezdték, akkor hivatalosan Skirouteként szerepelt. Idén korrekciókat hajtottak végre rajta, kialakították a bemeneti részt a Kristallbahnnál, rekultiválták és hivatalosan is átadták. A kabinosnak közben szépen ássák a hegyállomását a gleccser tetején, jövő nyáron akár el is kezdődhet az építése.
| 2013.11.18. 23:19
Túrasíre fel!
Naftz Andras | 2013.11.18. 23:26
Ezen mintha én is mentem volna idén áprilisban.
MlacHit | 2013.11.19. 10:06
A lenti X2, és X4, X5 terepek közé került be ez a pálya, semmiben nem rontva el ezen szuper természetes félcsövek báját. A sítúrázók pedig már most is szemmel láthatóan élvezik az új útvonalakat, számos képviselőjükkel találkoztam ezeken a helyeken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.