Menü ≡

Brutális fekete pályát építenek a francia Három-völgyben

2020.11.19. | Szerző: Bata Attila
Az idei szezon francia újdonságainak bemutatását nem egy új lifttel kezdjük, hanem egy új pályával. A franciaországi Három-völgy sírégióban található Courchevel síterep 2023-ban alpesi világbajnokságot rendez a szomszédos Meribellel együtt. A világbajnokságra épül a meredek és nehéz pálya.
h i r d e t é s
Úgy tűnik, új vetélytársat kapnak a világ ikonikus versenypályái. A Stelvio (Bormio), a Lauberhorn (Wengen), a Saslong (Val Gardena) vagy a Streif (Kitzbühel) méltó társaként emlegetik az L'Eclipse (magyarul: elsötétülés, elhomályosodás, fogyatkozás) névre keresztelt új pályát, amelyet már idén decemberben átadnak.

A FIS (Nemzetközi Sí Szövetség) már most a világ három legnehezebb pályái közé sorolja, míg a francia szakemberek szerint nehézségben a második helyen áll, közvetlenül a fent említett bormiói Stelvio pálya után.

Az ijesztő hírére rászolgálhat a 2234 méteres magasságból induló 3200 méter hosszú pálya, amely már a rajt után egy 30%-os meredek szakasszal indít, majd később a síelők becsúsznak a sötét erdőbe (valószínűleg innen a név), ahová a Nap sem tud besütni. Hatalmas kanyarok, meredek ugratók fűszerezik a pályát, pont olyan, amely méltó lehet a 2023-as világbajnoksághoz.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ezen a pályán rendezik az összes férfi alpesi verseny, lesiklástól műlesiklásig. A pálya már az idei szezonra elkészül, hobbisíelők is kipróbálhatják. Az első komolyabb verseny tavaszra tervezik, majd 2022-ben a 2023-as világbajnokság főpróbájaként itt rendezik a világkupa döntőjét.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »