Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Black Mamba - új fekete pálya Kaprunban

2013.11.17. Stánicz Balázs

Új fekete pálya a sportosabb síelőknek, két útvonal a sítúrázóknak, hóágyúrendszer bővítése, pályakorrekciók és nagyra törő tervek a jövőre nézve, lássuk mit kínál idén a kapruni gleccser.

Új fekete pálya

Fekete, feketébb, Black Mamba; így reklámozzák Kaprun új sípályáját, amit Black Mambára kereszteltek. A 63 százalékos meredekséget felmutató lejtő a Kristallbahn hatüléses völgyállomásától indul és toronyiránt a Langwiedig vezet az útja, azaz a sípályarendszer aljáig.

A lejtőn végig kiépítésre került a hóágyúrendszer, méghozzá modern, Techno Alpin hóágyúkkal. A lejtőt rekultiválták, azaz a földmunkálatok után humuszt hordtak rá, befüvesítették, majd az alpesi gyepet védően egy természetes anyagú hálóval terítették le. Mivel a gleccsersíterep a Magas-Tauern Nemzeti Park része, ezért a pálya és liftépítésekre szigorú szabályok vonatkoznak.
Black Mamba, az új fekete pálya
Black Mamba, az új fekete pálya

Sítúrázoknak: két útvonal

A Kitzsteinhorn mindig is kedvelt célpontja volt a sítúrázóknak, különösen az őszi időszakban, amikor máshol még nincs hó, de itt már vígan húzhatjuk az íveket. Mindkét útvonal a Langwiedtől, azaz 1970 méterről indul, ahol egy információs pontot is kialakítottak.

A Schneekönigin egészen az Alpincenterig visz fel, míg az Eisbrecher a gleccserig. Utóbbi útvonal végállomása a Maurer gleccser (fekete pályák a gleccseren) csúcsa. A két útvonalat hivatalosan november 30-án egy sítúra versennyel adját át, amelyen mindenki résztvehet, tudástól függetlenül.

Hóágyúrendszer bővítése és pályakorrekciók

A lifttársaság évről évre bővíti a hóágyúrendszert, idén a teljesítményt csavarták feljebb, illetve néhány új hómasinát szereztek be.
Sítúra útvonalak
Sítúra útvonalak
A kapruni gleccser a hóágyúzáshoz használt energiát teljes mértékben zöld forrásokból szerzi be, azt ugyanis a kapruni völgyben található, hatalmas vízi erőművek szolgáltatják, illetve a langwiedi tározó tónál is felépítettek egy kisebb rendszert. A pályakorrekciók elsősorban az Alsó Alpincenter pályát érintették, ami térképen a 6-os pálya, itt szélesítették a meglévő lejtőt.

Nagy tervek a jövőre

Nagy tervek, ami a jövőt illeti. A nyáron nyilvánosságra hozott középtávú fejlesztések sok jót ígérnek a vendégeknek. Az Alpincentertől induló Gratbahn négyülésest nyugdíjaznák és helyette egy kabinost építenének, ami egészen a felső tárcsásokig szállítaná a vendégeket, minden bizonnyal egy középállomással. A gleccsert Maiskogellel összekötő tervek továbbra is aktuálisak, azonban erre még jó néhány évet várnunk kell.
KOMMENTEK
kreeo | 2013.11.17. 22:09
Az létezik hogy ez a pálya már tavaly is megvolt?
yxygan | 2013.11.18. 09:54
Freeride-osoknak megvolt, persze :o). Ezentúl viszont nekik is kezelt pályán kell csúszniuk, ha ott akarnak leereszkedni :o(
Stani | 2013.11.18. 22:52
a freeride-osok ezernyi más helyen mehetnek még, nagy a hegy, tér, hely van :)
A pálya építését már tavaly megkezdték, akkor hivatalosan Skirouteként szerepelt. Idén korrekciókat hajtottak végre rajta, kialakították a bemeneti részt a Kristallbahnnál, rekultiválták és hivatalosan is átadták. A kabinosnak közben szépen ássák a hegyállomását a gleccser tetején, jövő nyáron akár el is kezdődhet az építése.
| 2013.11.18. 23:19
Túrasíre fel!
Naftz Andras | 2013.11.18. 23:26
Ezen mintha én is mentem volna idén áprilisban.
MlacHit | 2013.11.19. 10:06
A lenti X2, és X4, X5 terepek közé került be ez a pálya, semmiben nem rontva el ezen szuper természetes félcsövek báját. A sítúrázók pedig már most is szemmel láthatóan élvezik az új útvonalakat, számos képviselőjükkel találkoztam ezeken a helyeken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.