Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: mozi 3000 méteren és wellness központ

2010.11.12. Stánicz Balázs

Kaprun: mozi 3000 méteren és wellness központ Kaprunban az idén nyáron sem tétlenkedtek, a sípályákon a legnagyobb durranás a felső hegyállomás teljes átépítése, amit decemberben adnak át. Lenn a völgyben, Kaprun határában egy wellness központ nyitja meg a kapuit.

Mozi 3000 méteren

1966-ban nyitotta meg ünnepélyes keretek közt az akkori osztrák államfő Ausztria első gleccserfelvonóját a Kitzsteinhornon. Az azóta eltelt jó negyven év alatt többször is átépítették, modernizálták a nagykabinost és a völgy-, hegyállomását. Az igazi átszabásra azonban most jött el az idő; 2010 decemberétől egy teljesen új külsőbe és belsőbe bújtatott hegyállomás fogadja a vendégeket. 3000 méteren bizony nem mindennapi teljesítmény az építkezés; hóban, fagyban, sokszor mindez a nyár kellős közepén. Összesen 250 tonnát mozgattak meg eddig a munkások; az építkezéshez használt anyagokat felvonókkal, ratrakokkal, helikopterek segítségével szállítják a völgyből a háromezer méteres magasságba.

A Gipfelwelt 3000 látványterve
A Gipfelwelt 3000 látványterve
A projekt mintegy 6,5 millió eurót kóstál a lifttársaságnak, aminek keretében újjávarázsolják az éttermet, a kilátóplatformot, létrehoznak egy mozit, egy állandó kiállítást és nem utolsósorban 21. századi formába öntik a hegyállomást. A kilátóplatformhoz vezető alagútban állandó jelleggel ismeretterjesztő kiállítást rendeznek be, amolyan információs pontokkal; ahol megtudhatjuk többek közt, hogy milyen az élet 3000 méteren, de betekintést nyerhetünk a Tauern hegység és a Kitzsteinhorn kialakulásába is. Magát a kilátóplatformot 2011 nyarán fogják átadni; az eddiginél jóval nagyobb és modernebb lesz. De ez még nem minden; lesz itt "mozi" is, méghozzá egy nyolc méter széles vetítővásznon gyönyörködhetünk a szebbnél szebb panorámaképekben.

Hóágyúpark fejlesztése

Az idén újabb hóágyúkat sikerült beszerezni a SUFAG cégtől. A hóágyúrendszert immáron a Sonnenkarbahn hatüléses felső állomása felett is kiépítették, így a Kitz felvonók alja és az itteni lejtők mesterségesen is behavazhatók. A nagyobb teljesítmény érdekében a hókészítő masinákat oszlopokra telepítették. A vezetékrendszer a Mauerer liftek jobb oldalán, továbbá az Alpincentert elkerülő sípályán (ami a Bundessportheim mögött fut) is kiépítésre került.

Még több funpark és ingyenes internet

Kitzsteinhorn funpark témában három parkjával eddig is az élen járt; a mostani szezontól még több elemmel bővülnek a parkok, sőt a weboldaluk is teljesen megújult. Akik a sípályákon sem tudnak/akarnak megmaradni a világháló nélkül; számukra jó hír, hogy a völgyben, az Alpincenternél és az új Gipfelweltnél (hegyállomás) is kiépítésre, illetve bővítésre került a W-LAN, ami ingyenesen vehető igénybe.
Tauern Spa: csak egy részlet
Tauern Spa: csak egy részlet

Tauern Spa; Ausztria egyik legmodernebb wellness központja

A völgyben sem állt meg az élet és a semmiből nőtt ki a Tauern Spa wellness komplexum modern épületegyüttese. Különféle szaunák, gőzfürdők, pezsgőfürdők; bel-, és kültéri medencék, relaxációs termek. Hatalmas panorámaablakok teszik különlegessé az új komplexumot, ahonnan lazulva gyönyörködhetünk a környező tájban; a havas fenyvesekben és a markáns háromezresekben. A nyitvatartási is kedvező, már a reggeli óráktól fogadja a vendégeket és bizonyos napokon akár éjfélig is élvezhetjük a központ szolgáltatásait. A Tauern Spa beruházási költsége mintegy 90 millió euróba került.
KOMMENTEK
huligan | 2010.11.12. 10:58
Most, hogy így olvasom a cikket, arra gondoltam ezeket ki kell próbálnom...:)))
Kanyarsíklub Replaci | 2010.11.12. 11:38
Én is kíváncsi vagyok, mi lett az alagútból. Annak idején, mikor még csak a nagykabinnal lehetett a csúcs közelébe jutni, és még nem létezett a sikló, gyalog kopogtunk a fa padozaton az alagútban a kijáratig.
vasssy | 2010.11.12. 16:49
Hát, nem is tudom... Minek mozi 3000méteren, hogy a panorámában gyönyörködjek, ha egyszer amúgy is szép a kilátás?!
Lehetne inkább a wellness-téma fent. Milyen jó lenne jakuzziban üldögélve, sörrel a kézben gyönyörködni a kilátásban, vagy a szaunából a gleccserre szaladni egy kis hófürdőzésre...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.