Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: méteres hóval kezdődik a szezon

2024.10.04. Stánicz Balázs

Október első hétvégéjén, egészen pontosan szombaton a salzburgi gleccseren is kezdetét veszi az idei szezon, méghozzá a tervezettnél egy héttel korábban.
Kaprun csütörtök reggel, a mostani nagy havazás előtt - Fotó: feratel
Kaprun csütörtök reggel, a mostani nagy havazás előtt - Fotó: feratel
A szeptember közepi nagy osztrák havazásnak a nyertesei a Zillervölgyi-Alpok (Hintertux), a Magas-Tauern északi vonulatai (Kaprun többek közt) és a Dachstein hegyei voltak, ahol 100-150 cm, lokálisan ennél több hó is összejött. A sok természetes hó nagyban megkönnyítette a szezon előkészítését, amit kiegészítettek a tavasszal eltett és gondosan letakart hatalmas hódepók.
Kaprun az elmúlt hetekben - Fotó: Alpin Media
Kaprun az elmúlt hetekben - Fotó: Alpin Media
Ezeket már szeptember második hetében elkezdték megbontani és szétteríteni a sípályákra, illetve a gleccseren üzemelő húzóliftek nyomvonalára. Holle Anyó azóta sem volt tétlen és többször is friss fehér ruhába öltöztette a hegyeket, a legutóbbi hóesés szerdán volt és tegnap megérkezett a következő havazás is a gleccserre, ami szombatig 20-50 cm friss hóval kecsegtet. A szezon első napján kezdetben a hópelyheké lehet a főszerep, majd délutántól a napsütés kerül előtérbe -6 – 8 fok mellett 3000 méteren.

A nyitó hétvégén a Gletscherjet 3+4 középállomásáig síelhetünk, a gleccseren a Magnetköpf és a Kitz liftek üzemelnek és a hozzájuk tartozó pályák, azaz 1, 1a, 4a, 4b, 4c. A kínálatot az október folyamán további felvonók és sípályák színesítik.
KOMMENTEK

Szállástippek
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Das Alpenhaus Kaprun csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos wellnesshotel mindössze 200 méterre a Maiskogelre/Kitzsteinhornra szállító kis kabinos lift alsó állomásától. Tágas, modern szobák félpanzióval és uzsonnával, uszodás wellness részleg sokféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (8)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.