Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kaprun: elkezdődött a tesztüzem

2015.08.31. Stánicz Balázs

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kedvelt gleccsersíterep szuperfelvonót épít, a 30 millió eurós beruházás keretében ősztől teljesen megújul a gleccser. A tesztüzem már elkezdődött.
Július utolsó napjaiban kezdődött el a tesztüzem a Gletscherjet 3 és Gletscherjet 4 felvonókon. Először csak néhány, egészen pontosan 4-5 kabinnal, azonban augusztus utolsó napjaiban az összes kabin a kötélpályára került és elkezdődött a teljes tesztüzem. A tesztüzem során fékezési és gyorsítási próbákat végeznek, illetve ügyelnek a felvonó minden kisebb rezdülésére. Időközben felépítették a Schneehasenlift kezdőliftet, a tányéros lift a gleccser aljában kialakítandó kezdő rész szerves része lesz. Hegyállomása a korábbi négyüléses Gratbahn végállomásánál kerül kialakításra.
KOMMENTEK
arsenal | 2015.08.31. 11:03
Ha így folytatódik a gleccser zsugorodása pár év múlva már el kell magyarázni majd nyáron a turistáknak, hogy miért hívják Gletscherjetnek a liftet.
attilakovi | 2015.08.31. 19:47
1990 augusztus 20.-án 911m-en csepergett az eső. Esőkabátban ázottan vártam a vonatra, majd mikor felértünk 2500 m-en síelők hada várt kb fél méteres hóban és -1 -2 C-os hidegben. ez 25 éve volt pontosan. A kisfiam ma 5 és fél éves. Okt 23.-i hétvégén viszem ki a "gleccserre", h lássa még. Mert szerintem 10 év múlva már nem fogja. Sajnos....
kissünöcske | 2015.09.02. 23:45
Remélem senki sem gondolja komolyan, azt hogy tudja, milyen lesz a kapruni gleccseren a helyzet 10 év múlna. Szerintem pedig valamilyen lesz a helyzet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (9)
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern részben kutabarát apartman 2-10 fő részére Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.