Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Katschberg: új kabinossal Lungauból a csúcsra


A lungaui oldalról eddig egy duplaüléses és két modern kabinos segítségével juthattunk a 2200 méter feletti Aineck csúcsára. Az idei szezontól a duplaüléses a múlté, helyét egy nyolcfős kabinos veszi át, így minden eddiginél kényelmesebben és gyorsabban juthatunk az Aineck csúcsára.
Várhatóan a múlt ködébe veszik a hosszú és hidegben igencsak kényelmetlen libegőzés a korábbi duplaülésessel és nagyobb sorban állásra sem számíthatunk. A Silverjet I kabinos 2600 fő/óra kapacitásával csaknem a duplájára képes elődjénél.

A völgyállomásban a lift mellett helyet kapott egy sídepó és sportbolt is, továbbá itt találjuk a kasszákat is. Újdonság az online megvásárolható síbérlet. Vásárlás után egy QR kódot kapunk, amit a kasszánál beszkennelve bérletre válthatunk az önkiszolgáló zónában.

A kétszintes épület felső szintjén a kabinost találjuk, a sípályáról érkezők egyből idecsúszhatnak, míg az alsó szinten a fent említett egységek kaptak helyett. A két szintet mozgólépcső kapcsolja össze, ha bárkit kifárasztana egy kis lépcsőzés.

A korábban megtapasztalt, akár 40 perces várakozási idő biztosan a múlté lesz, hiszen az új kabinos jobban falja a sorokat az elődjénél. Az eddigi 15 perces menetidő hét percre csökken. Az új nyolcszemélyes akár 2600 utast szállíthat óránként, amivel a síterep összes liftjének a kapacitása eléri a 30 ezer főt óránként.

Az új lift 12 millió euróba (kb. 3,9 milliárd forint) került, amelyből Salzburg tartomány 1,2 millió eurót fizetett ki.

KOMMENTEK
Szilvásgombóc | 2018.12.18. 19:24
Csut - vas voltunk 4 napot.
Tenyleg jol megy es eszi a nepet :)
Impozans a volgyallomas.
Kis kiegeszites, h a ket szint kozott nem csak mozgolepcso hanem lift is van :)
Az uj lifttel valoszinuleg no a latogatottsag is, most pl valamiert hihetetlenul sok cseh volt. Minden masodik kocsi CZ a parkoloban ...

Szállástippek
Hotel Neuwirt Mauterndorf csillagcsillagcsillag
Tradicionális szálloda Mauterndorf központjában, a Sírégióban, Grosseck, Fanningberg, Katschberg és Obertauern síterepek közelében. Szolgáltatások: síbusz, étterem, wellness, wifi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Cristallo csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A Falkensteiner Hotel Cristallo****S 1.600 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett található, mintegy 2000 m2-es wellness és vízi élményvilággal. A gyermekek szórakozásáról külön wellness és játszórészleg gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.