Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Katschberg: új kabinossal Lungauból a csúcsra

2018.12.18. | Szerzők: Bata Attila, Stani
A lungaui oldalról eddig egy duplaüléses és két modern kabinos segítségével juthattunk a 2200 méter feletti Aineck csúcsára. Az idei szezontól a duplaüléses a múlté, helyét egy nyolcfős kabinos veszi át, így minden eddiginél kényelmesebben és gyorsabban juthatunk az Aineck csúcsára.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Várhatóan a múlt ködébe veszik a hosszú és hidegben igencsak kényelmetlen libegőzés a korábbi duplaülésessel és nagyobb sorban állásra sem számíthatunk. A Silverjet I kabinos 2600 fő/óra kapacitásával csaknem a duplájára képes elődjénél.

A völgyállomásban a lift mellett helyet kapott egy sídepó és sportbolt is, továbbá itt találjuk a kasszákat is. Újdonság az online megvásárolható síbérlet. Vásárlás után egy QR kódot kapunk, amit a kasszánál beszkennelve bérletre válthatunk az önkiszolgáló zónában.

A kétszintes épület felső szintjén a kabinost találjuk, a sípályáról érkezők egyből idecsúszhatnak, míg az alsó szinten a fent említett egységek kaptak helyett. A két szintet mozgólépcső kapcsolja össze, ha bárkit kifárasztana egy kis lépcsőzés.

A korábban megtapasztalt, akár 40 perces várakozási idő biztosan a múlté lesz, hiszen az új kabinos jobban falja a sorokat az elődjénél. Az eddigi 15 perces menetidő hét percre csökken. Az új nyolcszemélyes akár 2600 utast szállíthat óránként, amivel a síterep összes liftjének a kapacitása eléri a 30 ezer főt óránként.

Az új lift 12 millió euróba (kb. 3,9 milliárd forint) került, amelyből Salzburg tartomány 1,2 millió eurót fizetett ki.

2018.12.18. 19:24:00 Szilvásgombóc
Csut - vas voltunk 4 napot.
Tenyleg jol megy es eszi a nepet :)
Impozans a volgyallomas.
Kis kiegeszites, h a ket szint kozott nem csak mozgolepcso hanem lift is van :)
Az uj lifttel valoszinuleg no a latogatottsag is, most pl valamiert hihetetlenul sok cseh volt. Minden masodik kocsi CZ a parkoloban ...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »