Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Katschberg: új kabinossal Lungauból a csúcsra


A lungaui oldalról eddig egy duplaüléses és két modern kabinos segítségével juthattunk a 2200 méter feletti Aineck csúcsára. Az idei szezontól a duplaüléses a múlté, helyét egy nyolcfős kabinos veszi át, így minden eddiginél kényelmesebben és gyorsabban juthatunk az Aineck csúcsára.
Várhatóan a múlt ködébe veszik a hosszú és hidegben igencsak kényelmetlen libegőzés a korábbi duplaülésessel és nagyobb sorban állásra sem számíthatunk. A Silverjet I kabinos 2600 fő/óra kapacitásával csaknem a duplájára képes elődjénél.

A völgyállomásban a lift mellett helyet kapott egy sídepó és sportbolt is, továbbá itt találjuk a kasszákat is. Újdonság az online megvásárolható síbérlet. Vásárlás után egy QR kódot kapunk, amit a kasszánál beszkennelve bérletre válthatunk az önkiszolgáló zónában.

A kétszintes épület felső szintjén a kabinost találjuk, a sípályáról érkezők egyből idecsúszhatnak, míg az alsó szinten a fent említett egységek kaptak helyett. A két szintet mozgólépcső kapcsolja össze, ha bárkit kifárasztana egy kis lépcsőzés.

A korábban megtapasztalt, akár 40 perces várakozási idő biztosan a múlté lesz, hiszen az új kabinos jobban falja a sorokat az elődjénél. Az eddigi 15 perces menetidő hét percre csökken. Az új nyolcszemélyes akár 2600 utast szállíthat óránként, amivel a síterep összes liftjének a kapacitása eléri a 30 ezer főt óránként.

Az új lift 12 millió euróba (kb. 3,9 milliárd forint) került, amelyből Salzburg tartomány 1,2 millió eurót fizetett ki.

KOMMENTEK
Szilvásgombóc | 2018.12.18. 19:24
Csut - vas voltunk 4 napot.
Tenyleg jol megy es eszi a nepet :)
Impozans a volgyallomas.
Kis kiegeszites, h a ket szint kozott nem csak mozgolepcso hanem lift is van :)
Az uj lifttel valoszinuleg no a latogatottsag is, most pl valamiert hihetetlenul sok cseh volt. Minden masodik kocsi CZ a parkoloban ...

Szállástippek
Familienhotel Hinteregger csillagcsillagcsillagcsillag
Kiemelten családbarát szálloda Katschberghöhe központjában, karnyújtásnyira a sípályáktól. All inclusive light ellátás a vendégek részére számos extra szolgáltatással. Hatalmas, 1500 m²-es wellness részleg panorámás nagymedencével, kültéri pezsgőfürdővel!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fischer Ferienhaus
Családi apartmanház Obertauern és Grosseck síterepek között, Twengben. A pályák akár saját autóval, akár a sí kártyával ingyenesen használható síbusszal (90 m) is elérhetők. Igényesen bútorozott apartmanok, összesen 24 vendégággyal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Basekamp Katschberg
A Hotel Basekamp ifjúsági és sportszállás közvetlenül Katschberg pályáinál található. Sportos és modern, maximum 4 fős szobái praktikus berendezést és kényelmet kínálnak vendégeiknek. Reggelis ellátás igényelhető, a lazításról a házban található sportcsarnok gondoskodik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.