Menü ≡

Kékestető 8 cm hó, Eplényben már hóágyúznak!

2018.11.28. | Szerző: Bata Attila
Tegnap reggel óta kisebb-nagyobb megszakításokkal havazik a hegyeinkben. Az Időkép ma reggeli, 6:45-ös térképén az látható, hogy már csak a déli országrészben hull a hó. A havazást a következő napokban hideg váltja fel.
h i r d e t é s
Tegnap reggel még csak 1 cm havat jelentett az OMSZ kékestetői állomása, ez a mennyiség tegnap estére már 8 cm vastagra hízott. A ma reggeli adatok szerint ez a mennyiség nem változott. Kékestetőn továbbra is 8 cm vastag a hó, mindez mínusz 7,1 fokos hőmérséklet mellett.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Hideg volt este a Bakonyban is. Az eplényi síterep tetején reggel 7-kor még mínusz 4-5 fokot mutatott a hőmérő, de éjszaka a völgyben sem volt melegebb mínusz 2 foknál. Az eplényiek kihasználták a hideget és a hegytetőn beindították a hóágyúkat, így most már szépen fehérlik mindkét lift hegyállomásának környéke.
Mától fokozatosan megszűnik a havazás, és hidegebbre fordul az időjárásunk. A mínusz hőmérsékletek egészen a hétvégéig maradnak, majd átmeneti és gyenge enyhülés után a következő hétvégére ismét visszatérhet a hideg.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »