Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kelet-Tirol: lavina rongálta meg a sílift oszlopát

2019.11.23. | Szerző: Bata Attila
A múlt heti nagy havazás nemcsak örömöt hozott a kelet-tiroli síterepeken, hanem nehézségeket is. A sok hó segített a korai nyitásban, de károkat is okozott.
Kals am Großglockner településen is hatalmas mennyiségű hó hullott az előző héten. A Kals kabinos lift egyik oszlopát lavina rongálta meg. A két részből álló lift felső részénél, nem sokkal a középállomás után, kb. 2000 méteres magasságban található oszlopra zúdult lavina még a múlt héten.

A síterep és a lifttársaság szakemberei a héten vették alaposan szemügyre a megrongálódott liftoszlopot, amely szabályszerűen elferdült a hatalmas mennyiségű hó nyomásától. A síterep közleménye szerint a nagy havazás kb. 2 millió eurós károkat okozott a síterepen, beleértve a megrongált liftoszlopot is.

Az első vizsgálatok szerint az oszlopot valószínűleg karácsonyig sikerül ismét biztonságos üzemmódban használható állapotba hozni. Ennek a liftnek a "kidőlése" nem fenyegeti a szezonnyitót, amelyet a tervek szerint december 6-án megtartanak.

Az elmúlt héten a régióban közel 150-200 cm hó hullott, komoly károkat okozva az élet több területén. Néhány kép a hatalmas havazásról:
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »