Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kelet-Tirol: lavina rongálta meg a sílift oszlopát

2019.11.23. Bata Attila

A múlt heti nagy havazás nemcsak örömöt hozott a kelet-tiroli síterepeken, hanem nehézségeket is. A sok hó segített a korai nyitásban, de károkat is okozott.
A megrongálódott liftoszlop
A megrongálódott liftoszlop
Kals am Großglockner településen is hatalmas mennyiségű hó hullott az előző héten. A Kals kabinos lift egyik oszlopát lavina rongálta meg. A két részből álló lift felső részénél, nem sokkal a középállomás után, kb. 2000 méteres magasságban található oszlopra zúdult lavina még a múlt héten.

A síterep és a lifttársaság szakemberei a héten vették alaposan szemügyre a megrongálódott liftoszlopot, amely szabályszerűen elferdült a hatalmas mennyiségű hó nyomásától. A síterep közleménye szerint a nagy havazás kb. 2 millió eurós károkat okozott a síterepen, beleértve a megrongált liftoszlopot is.

Az első vizsgálatok szerint az oszlopot valószínűleg karácsonyig sikerül ismét biztonságos üzemmódban használható állapotba hozni. Ennek a liftnek a "kidőlése" nem fenyegeti a szezonnyitót, amelyet a tervek szerint december 6-án megtartanak.

Az elmúlt héten a régióban közel 150-200 cm hó hullott, komoly károkat okozva az élet több területén. Néhány kép a hatalmas havazásról:
Múlt heti havazás a síterepen
Múlt heti havazás a síterepen
Múlt heti havazás a faluban
Múlt heti havazás a faluban
A térkép bal oldalán található a kabinos lift nyomvonala
A térkép bal oldalán található a kabinos lift nyomvonala
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Hotel Goldried csillagcsillagcsillag
A Hotel Goldried a "Grossglockner Resort" síterep Matrei oldalán található, 1 km-re a kiskabinos lifttől. Szobái és apartmanjai saját szaunával felszereltek. Wellness részlegében szaunák, medencék, jacuzzi, pihenőterek várják vendégeiket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.