Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kenguruk a hóban, hatalmas havazás Ausztráliában

2019.08.13. | Szerző: Bata Attila
Rengeteg havat hozott az elmúlt hét Ausztráliában. A hegyekben közel másfél méter hó is hullott, de jutott a havazásból olyan környékre is, ahol 30-40 éve nem havazott. Az internet kedvence a hóban ugrándozó kenguruk.
Forrás: youtube. Nézd meg lejjebb a videót!
h i r d e t é s
140-150 cm hó érkezett az elmúlt napokban az Ausztrál-Alpokba, több síterep végre az összes pályáját meg tudta nyitni a nagyközönség előtt. Thredbo síterepén egy nap alatt (augusztus 10-én) egy méter friss havat mértek.
Nagy havazás a síterepeken
Új Dél-Wales állam az ország délkeleti részén található, területén az 1189 méter magas Kék-hegységgel. A statisztikák szerint a viszonylag alacsony hegységre évente 5 havas nap jut, de az ennél is alacsonyabban fekvő településeken jóval ritkább vendég a havazás. Például Kootamundra (318 m) településen 1985, Tumutban (305 m) pedig 2000 óta nem havazott.

Az utóbbi napokban az alacsonyabb területeken is hullott egy kevés hó, így a helyieknek alkalmuk volt hóban ugráló kengurukat fényképezniük. Ahogy mondják, ez az igazi bizonyíték arra, hogy Ausztráliában is van tél...
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »