Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Késik a havazás, késik a szezonkezdet a Pireneusokban

2012.11.21. Bata Attila

Késik a havazás, késik a szezonkezdet a Pireneusokban A mostani hétvégére (november 24.) tervezett nyitásokat el kell halasztani a Francia-Pireneusokban, hiszen nem érkezett annyi hó az előző hetekben, hogy a pályákat megfelelő állapotba lehessen hozni. Az új céldátum december eleje, ehhez az is kell, hogy a jövő hétre várt havazás megérkezzen.
A helyi turisztikai szövetség szerint a régió 28 síterepe felkészült a szezonra, de a havazás az idén sem partner a hó szempontjából elég rapszodikusan teljesítő Pireneusokban. A meteorológusok havazást jeleznek hétvégére és a következő hétre. Nagyon fontos lenne, hogy december elején ki tudjanak nyitni, hiszen december elejétől hagyományosan érkeznének a spanyol vendégek.

Piau Engaly: november 12-én még havazott, a hétvégi nyitás elhalasztva
Piau Engaly: november 12-én még havazott, a hétvégi nyitás elhalasztva
A spanyol vagy katalán vendégek jelentik a síterepek forgalmának nyolc százalékát, de a spanyol ünnepek alatt ez a szám a 30%-ot is elérheti.

A Pireneusok síterepei az előző szezont 94,7 millió eurós bevétellel és 4,81 millió eladott bérlettel zárták, amely egy kevéssel jobb eredmény, mint a megelőző szezonban, de nagyon messze van a híres 2008/2009-es szezontól, amikor mindent betemetett a rekordhavazás. Az előző szezonra is jellemző volt a hóhiány, de az sem segített sokat, amikor megfelelőek voltak a körülmények, hiszen az információ nem jutott el a célközönséghez.

A régió fontosságát mutatja, hogy a Franciaországban eladott 55 millió bérlet 9-10%-át a Pireneusok hegyeiben értékesítik.

Piau Engaly

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.