Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két modern felvonó épül decemberre Kitzbühelben

2023.05.30. 2023.06.01. Bata Attila | frissítve: 2023.06.01.

Az idei szezon sem telik el újdonság nélkül a többször is a legjobb osztrák síterepnek választott Kitzbühelben. Azt már megszokhattuk, ha új lift épül, akkor abból csakis a legmodernebb, de ezúttal két világszínvonalú ülőlifttel is gazdagodik a tiroli síterep.
Gauxjoch látványterve, ilyen lehet az egykori húzólift hegyállomása
Mindkét felvonó, amelytől idén búcsút veszünk 37 évvel ezelőtt épült. Egy húzólift és egy háromüléses helyett decembertől egy-egy hatszemélyessel lehet utazni.
Mindkét felvonó megtartja a régi nevét. Az új Trattenbachbahn a korábbi háromszemélyes ülőlift helyén épül, hasonló útvonalon. Sokkal nagyobb lesz a változás az eddig 1,3 kilométer hosszban üzemelő Gauxjoch húzólift környékén. Kevesebb oszlop és megváltozott állomások. Az állomások nemcsak méretükben változnak meg, hanem elhelyezésükben is. A völgyállomás 70, a hegyállomás 170 méterrel kerül „arrébb” a régihez képest, hogy a lift nyomvonala kisebb mértékben legyen kitéve a széllökéseknek.
A két lift egymás mellett a pályatérképen
A Leitner liftjeit a legmodernebb technológiával szerelik fel, napelemek biztosítják az energia egy részét. Az üzemeltetés energiatakarékosabbnak ígérkezik az előző típusokhoz képest. A liftek 2400 utast tudnak szállítani óránként, ezzel jelentősen emelve a szállítási kapacitást, és vélhetően csökkenek a sorok a beléptető kapuknál.
Tratttenbachbahn
A két lift összesen 23 millió euróba (kb. 8,6 milliárd forintba) kerül a síterepnek. Ahogy megszoktuk, a határidő igencsak szoros a decemberi átadásig. A bontási munkálatok már megkezdődtek májusban, a régi ülőlift székeit érdeklődők megvásárolhatják.

A liftek adatai:

 NévTrattenbach  Gauxjock
Típus  6 fős buborékos  6 fős buborékos
Gyártó  Leitner Leitner
Hossz  734 m 1278 m
Szintkülönbség  308 m 127 m
Völgyállomás  1508 m 1740 m
Hegyállomás  1816 m 1867 m
Kapacitás  2400 utas/óra 2400 utas/óra
Sebesség  5 m/s 6 m/s
Menetidő  2:40 perc 3:35 perc
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.