Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Két modern felvonó épül decemberre Kitzbühelben

2023.05.30. 2023.06.01. Bata Attila | frissítve: 2023.06.01.

Az idei szezon sem telik el újdonság nélkül a többször is a legjobb osztrák síterepnek választott Kitzbühelben. Azt már megszokhattuk, ha új lift épül, akkor abból csakis a legmodernebb, de ezúttal két világszínvonalú ülőlifttel is gazdagodik a tiroli síterep.
Gauxjoch látványterve, ilyen lehet az egykori húzólift hegyállomása
Gauxjoch látványterve, ilyen lehet az egykori húzólift hegyállomása
Mindkét felvonó, amelytől idén búcsút veszünk 37 évvel ezelőtt épült. Egy húzólift és egy háromüléses helyett decembertől egy-egy hatszemélyessel lehet utazni.
Mindkét felvonó megtartja a régi nevét. Az új Trattenbachbahn a korábbi háromszemélyes ülőlift helyén épül, hasonló útvonalon. Sokkal nagyobb lesz a változás az eddig 1,3 kilométer hosszban üzemelő Gauxjoch húzólift környékén. Kevesebb oszlop és megváltozott állomások. Az állomások nemcsak méretükben változnak meg, hanem elhelyezésükben is. A völgyállomás 70, a hegyállomás 170 méterrel kerül „arrébb” a régihez képest, hogy a lift nyomvonala kisebb mértékben legyen kitéve a széllökéseknek.
A két lift egymás mellett a pályatérképen
A két lift egymás mellett a pályatérképen
A Leitner liftjeit a legmodernebb technológiával szerelik fel, napelemek biztosítják az energia egy részét. Az üzemeltetés energiatakarékosabbnak ígérkezik az előző típusokhoz képest. A liftek 2400 utast tudnak szállítani óránként, ezzel jelentősen emelve a szállítási kapacitást, és vélhetően csökkenek a sorok a beléptető kapuknál.
Tratttenbachbahn
Tratttenbachbahn
A két lift összesen 23 millió euróba (kb. 8,6 milliárd forintba) kerül a síterepnek. Ahogy megszoktuk, a határidő igencsak szoros a decemberi átadásig. A bontási munkálatok már megkezdődtek májusban, a régi ülőlift székeit érdeklődők megvásárolhatják.

A liftek adatai:

 NévTrattenbach  Gauxjock
Típus  6 fős buborékos  6 fős buborékos
Gyártó  Leitner Leitner
Hossz  734 m 1278 m
Szintkülönbség  308 m 127 m
Völgyállomás  1508 m 1740 m
Hegyállomás  1816 m 1867 m
Kapacitás  2400 utas/óra 2400 utas/óra
Sebesség  5 m/s 6 m/s
Menetidő  2:40 perc 3:35 perc
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.