Lindsey Vonn este száguldott le a kitzbüheli versenypályán

2023.01.22. Bata Attila

Különleges teljesítményt rögzítettek a kamerák a héten. Lindsey Vonn, az amerikaiak már visszavonult klasszis síelője első nőként síelt le a világ legnehezebbnek tartott versenypályáján, a kitzbüheli Streifon. És mindezt éjszakai csúszással!
h i r d e t é s
Kitzbühel az idén sem hazudtolja meg magát. A sícirkusz legismertebb versenye, ahová a hírességek még messze földről is visszatérnek, a covid utáni első „szabad” versenyét rendezhette kb. 45-50 ezer érdeklődő előtt.

A celebek közül 10 éve visszajáró vendég, a már 75 éves Arnold Schwarzenegger. Stájerország szülöttje, Kalifornia egykori kormányzója, mindannyiunk Terminátora idén is megtartotta jótékonysági buliját DJ Ötzi szereplésével. Az énekes a színpadon kifejtette, hogy az ő szemében az összes versenyző hős, aki leér ezen a pályán. Ezzel könnyű egyetérteni.

A Streif pálya legendájáról évekkel ezelőtt film is készült. Számos karrier szakadt itt félbe, brutális baleseteket láthattunk a pályán. Pénteken korunk két legjobbja (Odermatt és Kilde) is hajmeresztő dolgokat művelt a pályán, kevésen múlt, hogy talpon maradtak. Előbbi másnap rajthoz sem állt, utóbbi pedig törött ujjakkal lazán megnyerte a szombati, az igazi versenyt. A szombati verseny legnagyobb eredménye volt, hogy nem kellett hívni a mentőhelikoptert.
Vonn már fénykorában is szeretett volna a férfiakkal versenyezni lesiklásban, de ezt nem engedélyezték neki. Négy évvel pályafutása befejezése után most lecsúszhatott a legendás pályán, ahogy írják első nőként. Természetesen ez túl könnyű lett volna Vonn számára, így annyit nehezítettek, hogy kedd este indult és világító kapuk között a sötétben jött le közel 100 km/órás sebességgel.

Eddig két amerikai tudott nyerni ezen a pályán. A 2003-as győztes Daron Rahlves segítette a felkészülését, a léceket pedig a versenyen induló honfitársától, Ryan Cochran-Siegle-től kapta kölcsönbe.

Ahogy Vonn elmondta: „addig nem számítasz igazi lesiklónak, amíg le nem jössz a Streifon. Ez a lesikló versenyek csúcsa, a legnehezebb pálya a világon. Soha vissza nem térő lehetőséget kaptam, hogy kipróbálhattam. Eddig is tiszteltem azokat a férfi versenyzőket, akik itt versenyeztek, de ezentúl még nagyobb tisztelettel tekintek rájuk.”

Vonn a közösségi médiában közzétette, hogy ezt a csúszást a tavaly augusztusban elhunyt édesanyjával együtt tervezgették, és biztos benne, hogy fentről vigyázott rá, és most nagyon büszke lenne a lányára. 

Érdekesség, hogy mindkét kitzbüheli versenyt teljesítette az izraeli színekben induló Szőllős Barnabás. Volt amelyiket egy síbottal...
KOMMENTEK
HPali | 2023.01.22. 09:46
Nagyon szép teljesítmény mindenkitől.
Az ilyen összevagdalt videóktól viszont hülyét kapok, olyan érzésem van tőle, mintha csalás lenne, valójában nem ment egyben végig csak darabokban felvették és összerakták egy csomó szponzorlogóval.
banderax | 2023.01.24. 19:07
Ezek szerint jó edzettségi állpotban van...
M61021 | 2023.01.27. 13:52
Elég hajmeresztő ötlet, ilyen csenevész világításnál száguldozni egy ilyen pályán... De le a kalappal. Én nem tiltanám, hogy legyen itt női verseny is, vagy nők is kiállhassanak a férfi mezőny ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Pension Rainhof
Az eredeti tiroli stílusú kis panzió Kitzbühel Hornbahnen felvonóinak völgyállomásától és a síkölcsönzőtől 100 méterre található, igazi pályaszállás. Vendégeinek reggelis ellátást kínál, közeli sétatávolságra számos éttermet, üzletet, kikapcsolódási lehetőséget találunk.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.