Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiakadtak, hogy helikopterrel hozták a havat a síterepre

2016.01.10. Bata Attila

Kisebb-nagyobb botrány robbant ki a héten Ausztriában, miután az egyik síelő olyan filmet tett fel a Facebookra, amelyen az látható, hogy az egyik tiroli síterepen helikopterrel szállítanak havat a sípályára, miközben sokan csúsznak a pályákon és a liftek is üzemelnek tele vendégekkel.
Íme, a rövid videó, amely indulatokat gerjesztett mostanában. A készítője csak annyit fűzött hozzá: "milyen beteges ez már?"

A felvétel a tiroli Brixental síterepén készült. Több dologba is bele lehet kötni.

Először is azt látjuk, hogy egy zsúfolt hegyoldalban helikopter szállít havat a síelők feje felett. A liftek is üzemelnek a közelben és a helikopternek 1-2 lift felett is vélhetően át kell repülnie. Ausztriában tilos helikopterrel terhet szállítani a síterepek és liftjeik felett üzemidőben. A 10 évvel ezelőtti söldeni baleset óta pedig különösen érzékeny erre a közvélemény. Akkor leszakadt egy betontömb a sílift felett repülő helikopterről, amely a liftre zuhant és kilencen életüket vesztették.

A hatóságok pénteken megkezdték a vizsgálatot, hogy megsértették-e a repülési szabályzatot, jelenleg még az is kérdéses, hogy a síterepnek volt-e engedélye helikopteres fuvarra.

Sokan azt is nehezményezik, hogy túlzás helikopterrel hozatni a havat. Környezetvédelem és magas költségek a leggyakrabban hangoztatott érvek. Néhány nappal ezelőtt a franciák is hasonló módon szállították a havat a pályáik kritikus szakaszaikra, ők is kaptak hideget-meleget a helyi környezetvédőktől.

Természetesen a síterep is megszólalt a videó ügyében, amelyet eddig már majdnem 900 ezren láttak. Szerintük a vendégek nagyon hálásak voltak az intézkedésért, sokan dicsérték őket, hogy még ezt is megteszik a síelőkért. A síterep vezetője is kifakadt. Szerinte azt normálisnak tartják az emberek, ha Kitzbühelbe (a híres alpesi verseny pályájára) helikopterrel kell hordani a havat, de ha itt rendbe kell hozni a pályát, hogy a síterep működhessen és az ebből élő helyi emberek megélhetése és állása ne kerüljön veszélybe, akkor ez a világ legnagyobb problémája.

Végül, ha megnézzük a pályát a filmben, vagyis inkább annak a helyét, ahol a síelők csúsznak. Hát igen, sokaknak már hó sem jut, ahol csúszni lehetne. Erre is lehetne mondani, hogy ez már beteges.
KOMMENTEK
M61021 | 2016.01.11. 14:43
Ilyen barna hóval ki sem kellene nyitni a pályát...

Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.