Menü ≡

Halálos kicsúszás a felvonóból a francia Alpokban

2013.02.23. | Frissítve: 2013.02.25. | Szerzők: Bata Attila, MTI
Halálos kicsúszás a felvonóból a francia Alpokban Életét vesztette egy 13 éves brit kislány pénteken, miután kiesett a sífelvonóból a francia Alpokban - közölte a délkelet-franciaországi Gap városának csendőrsége. A héten kezdődött franciaországi síszünetben ez volt a harmadik ilyen jellegű baleset a francia hegyekben.
h i r d e t é s
A pénteki tragédia Montgenevre nevű telepelülés Voie lactée (Tejút) elnevezésű síközpontjában történt. A brit lány, aki többek kíséretében tartózkodott a sípályán, egyelőre ismeretlen okból kiesett egy sífelvonóból a pályának az olaszországi Clavieréhez tartozó részén, és 12 métert zuhant a mélybe. A mentők kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. Az ügyben az olaszországi Bardonecchia település rendőrsége indított eljárást, miután az ő felügyeletük alá tartozik a Franciaország területéről induló sífelvonó.

Rugalmas műanyaggal a korláton a kicsúszás megakadályozására

Kedden délelőtt egy 4 éves kisfiú többszörös csonttörést szenvedett egy hasonló jellegű balesetben: ő is a francia Alpokban, Comblouxnál esett ki egy sífelvonóból. Vasárnap pedig egy 8 éves gyermek Grand-Bornand-ban zuhant ki egy síliftből és súlyos sérüléseket szenvedett.

Az idén Franciaországban, de a világ más terepein is, számtalan esetben fordult elő, hogy gyermekek esnek ki a síliftek üléseiből. Hiába van lezárva a biztonsági korlát, a kisebb termetű gyermekek könnyen kicsúsznak alatta. Ahogy mi is beszámoltunk róla, a franciák több módszerrel próbálják elejét venni ezeknek a baleseteknek, például a mágneses mellények bevezetésével, vagy kicsúszásgátló műanyagok felszerelésével, ahogy a lent csatolt cikkekből is kiderül.
2013.02.25. 12:32:26 cannibale
Furcsállom,hogy egy 13 éves kiesik a liftből,azért ez a korosztály már nem olyan kicsi,hogy csak úgy kicsússzon a korlát alatt.Sajnálatos,h a cikk erre nem tér ki részletesebben.
2013.02.25. 13:56:58 százas
Hol voltak a gyermekek szülei? Főleg a nagyon kicsiké!
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »