Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kiesett a kulcsa, kiugrott érte a síliftből 75 évesen

2017.08.27. | Szerző: Bata Attila
Ritka és kissé érthetetlen (bal)eset történt az ausztriai Hoch Imst síterepén péntek délelőtt. A sílift indulása után egy 75 éves olasz állampolgár kezéből kiesett a slusszkulcsa, majd ő egy hirtelen mozdulattal - kb. hatméteres magasságból - utána ugrott a székből. Számos töréssel szállították kórházba.
h i r d e t é s
Fiatalság bolondság, mondják. Dehogy 75 évesen valaki kiugorjon egy mozgó síliftből? Eléggé ritka eset. Természetesen először mindenki arra gondolt, hogy valamilyen műszaki hiba történt, vagy egy szerencsétlen baleset következett be.

A lifttársaság végignézte a liftállomás beszállóját mutató kamera felvételeit és megállapították, hogy az olasz utas rendesen beült a székbe, a biztonsági korlátot annak rendje-módja szerint lehajtotta. A videóban az is látható, hogy a jobb kezében szorongatott valamit.

Később kiderült, hogy a slusszkulcs kicsúszott a kezéből, egyenesen a mélybe. Az olasz nem sokat gondolkozott, felemelte a biztonsági korlátot és kiugrott a liftből, körülbelül 5-6 méteres magasságból.

Télen sem a legjobb ötlet az ilyen ugrás, bár akkor az esetlegesen vastag hó valamit tompíthat a zuhanás erejéből. Ilyenről már hallottunk. Nyáron a köves talaj nem a legideálisabb a landolásra. A hirtelen ötlet eredménye számos csonttörés, mell, láb és csípő tájékán.

Az ORF híre arról nem szól, hogy a slusszkulcs később megkerült-e. 
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »