Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kitzbühel: újra járhat a viharban megrongálódott sílift

2018.01.06. Bata Attila

Akik olvasták korábbi beszámolóinkat az Alpok síterepeit sújtó hatalmas viharról, azoknak nem meglepő milyen helyzet alakult ki a hegyekben. Kitzbühel síterepén szerdán 24 utast kellett kimenteni egy kabinos liftből, amely annyira megrongálódott, hogy javítás után hétfőn indulhat újra.
Kép: Bergbahn Kitzbühel
Kép: Bergbahn Kitzbühel
Ahogy a képen is látszik, komolyan megrongálódott a Hornbahn első szekciójának liftje. Az egyik kabin a középső állomásnál beszorult. Azóta már az illetékesek átvizsgálták a liftet és megállapították, hogy a drótkötelet körülbelül 250 méteres szakaszon ki kell cserélni.

Szerdai vihar Tirolban. 1:15-től a kitzbüheli mentés
A kábeleket már átszállították a síterepre, ahol két műszakban folynak a munkálatok. A kábelcsere mellett az állomásban keletkezett károkat is helyre kell állítani. A munkálatokkal nagyon sietnek, hiszen a lift használhatatlansága miatt a síterep ezen része most leállt.

Miután végeznek a munkálatokkal egy újabb ellenőrzés következik, és a tervek szerint január 8-tól, hétfőtől már ismét járhat a sífelvonó. A legkedvezőbb esetben, akár vasárnaptól is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.