Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kitzbühel: újra járhat a viharban megrongálódott sílift

2018.01.06. | Szerző: Bata Attila
Akik olvasták korábbi beszámolóinkat az Alpok síterepeit sújtó hatalmas viharról, azoknak nem meglepő milyen helyzet alakult ki a hegyekben. Kitzbühel síterepén szerdán 24 utast kellett kimenteni egy kabinos liftből, amely annyira megrongálódott, hogy javítás után hétfőn indulhat újra.
Kép: Bergbahn Kitzbühel
h i r d e t é s
Ahogy a képen is látszik, komolyan megrongálódott a Hornbahn első szekciójának liftje. Az egyik kabin a középső állomásnál beszorult. Azóta már az illetékesek átvizsgálták a liftet és megállapították, hogy a drótkötelet körülbelül 250 méteres szakaszon ki kell cserélni.

Szerdai vihar Tirolban. 1:15-től a kitzbüheli mentés
A kábeleket már átszállították a síterepre, ahol két műszakban folynak a munkálatok. A kábelcsere mellett az állomásban keletkezett károkat is helyre kell állítani. A munkálatokkal nagyon sietnek, hiszen a lift használhatatlansága miatt a síterep ezen része most leállt.

Miután végeznek a munkálatokkal egy újabb ellenőrzés következik, és a tervek szerint január 8-tól, hétfőtől már ismét járhat a sífelvonó. A legkedvezőbb esetben, akár vasárnaptól is.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »