Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kiváló hóviszonyok mellett edzenek az osztrákok

2020.11.20. Stánicz Balázs

Nagyszerű edzőpályát sikerült az hochgurgli (Tirol) pályakezelőknek összehozni. Az osztrákok csapatkapitánya szerint jobbak a feltételek, mint az ilyenkor szokásos coloradói edzéseken vagy versenyeken.
Fotó: GEPA/Patrick Steiner
Fotó: GEPA/Patrick Steiner
Bár az osztrák síterepek december 6-ig bezártak a nagyközönség előtt, az edzések nem álltak le. Az osztrákok mellett több nemzetközi sícsapat is élvezi a profin előkészített pályákat. Jelenleg öt síterepen folynak edzések; Salzburgban Reiteralmon, Tirolban Kitzbühelben, Pitztal gleccseren, Zillertalban és Hochgurglban.

Utóbbi helyen az osztrák férfi alpesi válogatott tartja edzéseit, a csapat egészen decemberig lefoglalta a lejtőt. A pálya a 3000 méteres Wurmkogeltől indul és csaknem 130 km/h-ás sebességet érnek el rajta a sportolók. Az év ezen időszakában nem emlékszem ilyen tökéletes hóviszonyokra, áradozik Vincent Kriechmayr osztrák lesikló.
A kitzbüheli (Resterhöhe) edzőpálya startja november 11-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
A kitzbüheli (Resterhöhe) edzőpálya startja november 11-én - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Ausztriában az október meglehetősen téliesen alakult, havazás havazást követett és a magasabb síterepek sok havat is tudtak gyártani. November elejével pompás őszi idő köszöntött be véget nem érő napsütéssel, így kellően kompakt pályák várják a versenyzőket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.