Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Klammer és Svindal elismerése Kitzbühelben

2013.10.29. Bata Attila

Az osztrákok egykori és a norvégok jelenlegi klasszisa egy különleges ünnepélyen vett részt hétfőn Kitzbühelben, ahol a világ egyik legismertebb síversenyét rendezik. A Hahnenkamm verseny egy fogalom a világban, most a hasonló nevű sílift egy-egy kabinját nevezték el a két nagyszerű sportolóról.
Franz Klammer és Aksel Lund Svindal (Kép: Claudia Egger )
Franz Klammer és Aksel Lund Svindal (Kép: Claudia Egger )
Franz Klammer eddig négyszer nyerte meg a legendás lesikló versenyt ezen a pályán, utoljára 1984-ben, amikor Aksel Lund Svindal még csak két éves lehetett. Klammer 16-szor indult Kitzbühelben, és ebből 13-szor a legjobb tízben végzett. A síterep folyamatosan egy-egy kabint ajándékoz és nevez el a korábbi versenyek győzteseiről és hőseiről, Klammer esetében most egy régi „adósságot” törlesztettek.
Aksel Lund Svindal (Kép: Claudia Egger )
Aksel Lund Svindal (Kép: Claudia Egger )
Svindal ugyan még sosem nyert itt, azt is mondhatnánk, hogy hiába volt többször is az egész mezőnyt tekintve a legjobb formában, mintha ez a pálya annyira nem feküdne neki. Ettől függetlenül az ő neve is felkerült az egyik sílift kabinjára. Svindal eddig 35-ször indult a Hahnenkamm hegyen, ebből 13-szor jutott be a legjobb 10 közé. Összesen öt dobogós hellyel büszkélkedhet, de egy győzelem még várat magára.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.