Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bizonytalan a helyzet a szerb Kopaonikon

2008.09.29. Bata Attila

Idén ősszel a már másodszor próbálják meg privatizálni a síterep szállodáit, miután az első körben senki sem tolongott értük. Miközben mindenki az új tulajdonosok pénzében reménykedik, már biztos, hogy a vendégek nagy részét kitevő britek az idén elkerülik a legjobb szerb terepet.
Kopaonikon magánvállalat kezelésében vannak a sífelvonók, de ők eddig sem mutattak érdeklődést a helyi szállodák magánosítása iránt. A szállodákat az egykori állami cég, a Genex kezeli, de már nagyon szívesen megszabadulnának tőlük. A tavaly kiírt tenderen senki sem indult, pedig például 45 millió euróért három szállodát és több száz apartmant vehetett volna magának.

Az idén nagyon bíznak benne, hogy a második tender már sikeres lesz. Egyrészt csökkentek az árak, enyhítettek a feltételeken is, valószínűleg így már csábítóbb lesz a portéka a nagy befektetők számára is. A síterep legnagyobb szállodáit az állam erős hátterű, szakmai befektetőknek adná a legszívesebben, de hamarosan kiderül, hogy mi lesz az álmokból.

Sokkal megnyugtatóbb lenne, ha már a szezon előtt új kézbe kerülhetnének a terep szálláshelyei. Persze a rossz híren ez már nem sokat változtat, hiszen az idén jelentősen csökkenni fog az angolok száma. A legnagyobb brit utazási irodák az elmúlt két szezon tapasztalatai alapján egységesen kivették a szerb terepet prospektusaikból. Hiányuk meglátszhat majd a bevételeken, az elmaradó bevételek pedig veszélyeztetik, hogy megépülhetnek a tervezett liftek és a hóágyúrendszer.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Junior csillagcsillagcsillag
Családias szálloda saját 400 m-es tanulópályával, Kopaonik új kiskabinos liftjétől 800 métere, kisbusz transzferrel. Félpanziós ellátás, a'la carte étterem, wellness részleg, disco, játszószoba szolgálja a vendégek kényelmét.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Putnik
Teljesen felújított, 4 csillagos szálloda Szerbia legnagyobb síterepén, 1200 méterre a legközelebbi ülőlifttől. Svédasztalos félpanziós ellátás, wellness részleg medencével és sokféle szaunával, valamint sok egyéb szolgáltatás.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.