Menü ≡

Kreischbergi síkabin Budapesten: vajon mi lesz a sorsa?

2021.03.16. | Szerző: sielok.hu
Az ünnepi hétvégén több Facebook oldalon feltűnt egy Fundango matricás síkabin, amit sokan a Kreischbergről ismerhetnek. De vajon mit keres egy sílift a Parlament előtt vagy a libegőnél?
h i r d e t é s
Azt tudjuk, hogy Kreischberg korai szezonzárása a pandémia mellett annak is köszönhető, hogy így 1 hónappal hamarabb elkezdték a régi lift cseréjét. A tervek szerint a 2021/22-es szezontól már tízszemélyes kabinok szállítják a közönséget a tetőállomásra, így a szokásos reggeli tumultus jelentősen enyhülhet. A régi hatos kabinokat 2 hete kezdték bontani. A Dockyard Havas Szezonzáró szervezői pedig látva a parkolóba lepakolt liftekről kapott fotókat, szervezkedésbe kezdtek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az idén immár másodjára – 27 év folyamatos rendezés után - elmaradó március 15-i havas eseménynek ikonikus emlékei közé tartoznak ezek a liftek, amelyek sok ezer magyart szállítottak fel az egyik legkedveltebb síterep lejtőire. A Fundango csapat így az üzemeltetőn keresztül megkereste a kabinok új vevőjét, és egy Fundango kabint emlékként hazahoztak. Ahogy ők mondták, ha már Murauba nem tudtunk eljutni március 15-e alkalmával, legalább Muraut hoztuk el picit hozzánk.

A Fundango kabint a város több pontján lencsevégre kapták, így nem csak a Parlament előtt, hanem a libegőnél is lefotózták, megnézve hogy állna a Normafának a kreischbergi 6-os kabin. Sőt, játék keretében ötleteket is vártak a hasznosításra.
A Fundangos emlék most az óbudai telephelyen lett elhelyezve, de biztos hamarosan megszületik az ötlet, hogyan hasznosítsák ezt az „relikviát”, amihez sok magyarnak fűződik emléke. Abban biztosak lehetünk, hogy lesznek még események, ahol a Fundango kabin még valamilyen formában feltűnik.
2021.03.17. 09:25:32 M61021
Gombhoz kabátot. Építsünk köré egy kötélpályát... MEg sípályát... :)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »