Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischbergi síkabin Budapesten: vajon mi lesz a sorsa?

2021.03.16. sielok.hu

Az ünnepi hétvégén több Facebook oldalon feltűnt egy Fundango matricás síkabin, amit sokan a Kreischbergről ismerhetnek. De vajon mit keres egy sílift a Parlament előtt vagy a libegőnél?
Háttérben a Parlament (Kép: www.fundango.hu)
Háttérben a Parlament (Kép: www.fundango.hu)
Azt tudjuk, hogy Kreischberg korai szezonzárása a pandémia mellett annak is köszönhető, hogy így 1 hónappal hamarabb elkezdték a régi lift cseréjét. A tervek szerint a 2021/22-es szezontól már tízszemélyes kabinok szállítják a közönséget a tetőállomásra, így a szokásos reggeli tumultus jelentősen enyhülhet. A régi hatos kabinokat 2 hete kezdték bontani. A Dockyard Havas Szezonzáró szervezői pedig látva a parkolóba lepakolt liftekről kapott fotókat, szervezkedésbe kezdtek.
A Libegőnél (Kép: www.fundango.hu)
A Libegőnél (Kép: www.fundango.hu)
Az idén immár másodjára – 27 év folyamatos rendezés után - elmaradó március 15-i havas eseménynek ikonikus emlékei közé tartoznak ezek a liftek, amelyek sok ezer magyart szállítottak fel az egyik legkedveltebb síterep lejtőire. A Fundango csapat így az üzemeltetőn keresztül megkereste a kabinok új vevőjét, és egy Fundango kabint emlékként hazahoztak. Ahogy ők mondták, ha már Murauba nem tudtunk eljutni március 15-e alkalmával, legalább Muraut hoztuk el picit hozzánk.

A Fundango kabint a város több pontján lencsevégre kapták, így nem csak a Parlament előtt, hanem a libegőnél is lefotózták, megnézve hogy állna a Normafának a kreischbergi 6-os kabin. Sőt, játék keretében ötleteket is vártak a hasznosításra.
Az óbudai telephelyen (Kép: www.fundango.hu)
Az óbudai telephelyen (Kép: www.fundango.hu)
A Fundangos emlék most az óbudai telephelyen lett elhelyezve, de biztos hamarosan megszületik az ötlet, hogyan hasznosítsák ezt az „relikviát”, amihez sok magyarnak fűződik emléke. Abban biztosak lehetünk, hogy lesznek még események, ahol a Fundango kabin még valamilyen formában feltűnik.
KOMMENTEK
M61021 | 2021.03.17. 09:25
Gombhoz kabátot. Építsünk köré egy kötélpályát... MEg sípályát... :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Kreischberg Suiten
Újszerű szálláshely Kreischbergen, pár percre gyalogosan a kis kabinos lift alsó állomásától. 2-6 fős, önellátásos, tágas, modern apartmanok saját infraszaunával, parkolóval és wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.