Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lanzinger indulna a szocsi Paralimpián

2011.10.21. Lipiczky Ágnes

Lanzinger indulna a szocsi Paralimpián Matthias Lanzinger visszatér! A 2008 márciusában a kvitfjelli szuper óriásműlesikláson súlyos sérülést szenvedő (nyílt lábtörés és érrendszeri sérülés) osztrák versenyző, akinek a baleset után néhány nappal amputálni kellett a bal lábát, szeretne a szocsi paralimpián érmet szerezni hazájának.
2008 márciusában Kvitfjellben kettétört egy nagy álom. Az akkor már junior világbajnok és szuper-G-ben Világkupa 3. Matthias Lanzinger hatalmasat bukott a pályán. Súlyos láb- és érrendszeri sérüléseket szenvedett, amelynek következtében amputálni kellett bal lábát. Lanzingernek új életet kellett kezdenie és tette ezt olyan erővel és hittel, mint annak idején, amikor arról álmodozott, hogy egyszer olimpiai és világbajnok síző lesz.

Az osztrákok sízője nemsokára diplomázik (üzleti adminisztráció és sport menedzsmentet hallgatott), marketingesként dolgozik a Salamon cégnél, cikkeket ír, szakértő az ORF-nél, és magánélete is rendben zajlik, hiszen megnősült.

Ám az örök szenvedélyről, a sízésről nem tudott lemondani. Csütörtökön Bécsben bejelentette, hogy szeretne rajthoz állni, és érmet szerezni a szocsi Paralimpián. Ehhez elkészült az a speciális protézis, amellyel hamarosan megkezdi a kvalifikációs küzdelmet. November közepén a hollandiai Landgraafban áll rajthoz egy teremversenyen, majd az Európa Kupában szeretne pontokat gyűjteni a kvóta megszerzéséhez.

A nagy visszatéréshez az Osztrák Síszövetség, a Paralimpiai Szövetség, no és a családja is teljes szívvel megadja a támogatást.
"Kemény időszak előtt állok, hiszen a semmiből kell visszatérnem, de mindenképpen szeretnék ott lenni Szocsiban a paralimpián" – mondta Lanzinger.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.