Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

117 km/órás sebességnél, hátrafelé síelve kerülte el a bukást!

2021.02.14. Bata Attila

A cortinai alpesi világbajnokságon vasárnap a férfi lesikló versenyt versenyeztek. Több érdekes esemény is színesítette a versenyt, azonban a francia Maxence Muzaton látványos mentéséről sokáig fogunk még beszélni!
A francia síelő, a videó szerint, körülbelül 117 km/órás sebességgel érkezett a traverz végéhez, amikor elvesztette uralmát a lécei felett, szétnyíltak a lábai, megpördült és egy nagyon rövid ideig hátrafelé síelve folytatta lefelé. Majd egy újabb 180 fokos fordulattal visszatalált a "normális" irányba.
A tévéközvetítés szerint "megúszta", de a célba érkezés után elmondta, hogy mindkét térde fáj, főleg a bal térde, amelyben erős fájdalmat érez járás közben. Elmondta, hogy buta hibát vétett. Semmit sem tudott közben kontrolálni, csak a szerencséjének köszönheti, hogy végül a léceken tudott maradni. Sokkal rosszabbul is járhattam volna - mondta.

Ha azt is figyelembe vesszük, hogy kb. 10 nappal ezelőtt a németországi versenyen is bravúrosan mentett a francia, akkor tényleg a szerencse kegyeltje!

Sikeres mentés a cél előtt (rövid reklám után)
A francia csapat a verseny után kórházba szállította kivizsgálásra.

A versenyt az osztrák Kriechmayr nyerte a német Sander és a svájci Feuz előtt. A már izraeli színekben induló Szőllős testvérek jól teljesítettek, különösen Barnabás, aki a 30. helyen zárt. Szőllős Benjamin a 34. helyen végzett.
KOMMENTEK
osvald | 2021.02.14. 15:51
Mákpápa! Amúgy meg tud síelni!
Símasín hapsi69 | 2021.02.15. 16:38
Gratulálok a két fiatalembernek !
jóska63 | 2021.02.15. 19:27
egy szalagja azért bánta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.