Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

117 km/órás sebességnél, hátrafelé síelve kerülte el a bukást!

2021.02.14. Bata Attila

A cortinai alpesi világbajnokságon vasárnap a férfi lesikló versenyt versenyeztek. Több érdekes esemény is színesítette a versenyt, azonban a francia Maxence Muzaton látványos mentéséről sokáig fogunk még beszélni!
A francia síelő, a videó szerint, körülbelül 117 km/órás sebességgel érkezett a traverz végéhez, amikor elvesztette uralmát a lécei felett, szétnyíltak a lábai, megpördült és egy nagyon rövid ideig hátrafelé síelve folytatta lefelé. Majd egy újabb 180 fokos fordulattal visszatalált a "normális" irányba.
A tévéközvetítés szerint "megúszta", de a célba érkezés után elmondta, hogy mindkét térde fáj, főleg a bal térde, amelyben erős fájdalmat érez járás közben. Elmondta, hogy buta hibát vétett. Semmit sem tudott közben kontrolálni, csak a szerencséjének köszönheti, hogy végül a léceken tudott maradni. Sokkal rosszabbul is járhattam volna - mondta.

Ha azt is figyelembe vesszük, hogy kb. 10 nappal ezelőtt a németországi versenyen is bravúrosan mentett a francia, akkor tényleg a szerencse kegyeltje!

Sikeres mentés a cél előtt (rövid reklám után)
A francia csapat a verseny után kórházba szállította kivizsgálásra.

A versenyt az osztrák Kriechmayr nyerte a német Sander és a svájci Feuz előtt. A már izraeli színekben induló Szőllős testvérek jól teljesítettek, különösen Barnabás, aki a 30. helyen zárt. Szőllős Benjamin a 34. helyen végzett.
KOMMENTEK
osvald | 2021.02.14. 15:51
Mákpápa! Amúgy meg tud síelni!
Símasín hapsi69 | 2021.02.15. 16:38
Gratulálok a két fiatalembernek !
jóska63 | 2021.02.15. 19:27
egy szalagja azért bánta

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.