Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lavina: három napja nem találják a snowboardost

2017.03.11. | Szerző: Bata Attila
Még kedden történt halálos kimenetelű lavina baleset a francia Alpokban. Egy holland egyetem diákjai vettek részt csoportos síelésen Valfréjus síterepén, akik közül három, 21 és 26 év közötti egyetemistát sodort el a lavina. Két áldozat holttestét már megtalálták, a harmadikat még nem.
h i r d e t é s
Korábban már beszámoltunk az előzményekről, érdemes elolvasni és levonni a tanulságokat.

A három áldozat közül az elsőt kedd este, a másodikat szerda délután találták meg.

A helyi rendőrség beazonosította a terepet, ahol a harmadik snowboardos holttestét feltételezik, de eddig csak a sisakját találták meg. Elviekben egy 500 méter széles és 800 méter széles hegyoldalról van szó, de gyakorlatban sok minden nehezíti a keresést, leginkább a hóréteg vastagsága.

Holland tudósítás a balesetről
A hóomlás helyén gyakran 6 méter mély a hó, így a 2,4-2,8 méter hosszú lavinaszondákkal nem tudnak mindent alaposan átkutatni. A kutatást nehezíti, hogy a hegyoldalban újabb lavinaveszély miatt többször is meg kellett szakítani a keresését. Komoly erőkkel, ötvenfős csapattal, öt kutyával és helikopterekkel keresték az áldozatokat. A kutyákat ilyenkor 3-4 óránként váltani kell, ennyi ideig képesek a kutatásra koncentrálni.

A késő esti megbeszélésen a mentőcsapat úgy döntött, hogy ilyen nagy erőkkel már nem folytatják a kutatást. Kisebb csapatokban és helikopterrel igen. Azt is megemlítették, hogy nem lehet kizárni, hogy a harmadik holttest csak egy jelentősebb olvadás után kerülhet elő.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »