Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina: három eltévedt snowboardos tragédiája

2017.03.09. Bata Attila

Nagyon magas a lavinaveszély fokozata mostanában az Alpokban. Főleg azokon a részeken, ahol tekintélyes mennyiségű friss hó hullott az utóbbi időszakban. Ezek közé tartozik Franciaország is, ahol számos helyen 4/5-ös fokozatú a lavinaveszély. A figyelmeztetés ellenére sok a baleset.
Kedden három holland fiatal snowboardos csúszott Valfréjus síterepén, amikor a nap végéhez közeledve úgy döntöttek, hogy pályán kívül folytatják. Az ötlet végzetesnek bizonyult, elsősorban azért mert eltévedtek a pályán kívüli részeken. Az egyikük délután 4 óra körül sms-t küldött a pályán maradt barátjának, hogy eltévedtek.

Ilyen esetekben feltétlenül a nemzetközi segélykérőt, a 112-t kell hívni!

Az ismerős csak egy órával később nézett rá a telefonjára és egészen este 7-ig nem szólt senkinek, abban bízva, hogy három társa saját erejéből visszatér. Mire riadóztatta a helyi csendőröket, a lavinabaleset már bekövetkezett.


Helikopterrel is keresték az áldozatokat a hegyoldalban (a reklám után)
A mentőcsapat szerint a három 20-25 év közötti holland snowboardos lavinaveszély tekintetében egy hírhedten veszélyes részre tévedt. A hivatalos közlemény szerint a hóomlás 5 óra körül következhetett be.

A mentőegység csak jókora késéssel tudta megkezdeni a keresést. Az egyik holland holttestét még kedd este megtalálták, de aztán biztonsági okokból fel kellett függeszteni a keresést.

Tegnap reggel ismét az eltűntek kutatására indultak, bár elég kevés remény volt arra, hogy élve találják meg őket. Tegnap délután megtalálták a második holttestet is, de sötétedés miatt este a keresést fel kellett függeszteni.

A harmadik áldozatot tegnap estig nem találták meg. A keresését ma reggel folytatják.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.