Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lehet itthon is síelni a hétvégén

2011.02.18. Árvay Sándor

Lehet itthon is síelni a hétvégén Esett ugyan a hét közepén valamicske hó a Normafánál és a Bükkben is, ám a vékonyka réteg kevés ahhoz, hogy sportolni lehessen. A hazai terepek közül továbbra is Eplény, Mátraszentistván, Kékestető, Visegrád és Sátoraljaújhely lesz nyitva a hétvégén.
Bánkúton a 2-3 centis porhó nem elég a felvonók elindításához. Szilvásváradon olvadás, majd fagyás miatt tükörjég keletkezett, s erre hullott a friss hó, így a pálya balesetveszélyes, s ezért zárva tart.

A hazai terepek közül továbbra is Eplény és Mátraszentistván kínálja a legjobb lehetőségeket. Az előbbi helyszínen 50-100 centis hó, s 3 sílift várja a vendégeket, egész héten üzemelt a négyüléses felvonó, nyitva a síiskola, az 1-es, 2-es és 4-es pálya teljes hosszában. Szombaton farsangi sínap keretén belül egész nap várják a jelmezes gyermekeket és felnőtteket. A Mátra tetején levő síparkban 10 centis friss fehér lepel takarja a régebbi hóréteget, kiváló minőségű pályákon összesen 3 kilométernyi lejtőn lehet síelni. A hétvégén kerül megrendezésre a negyedik SnowStyle. A szomszédos Kékestetőn is havazott csütörtökön, a hóréteg 20-50 centis, s a felvonók a pálya teljes hosszában, 1 kilométeren üzemelnek.
Kékestető pénteken
Kékestető pénteken
Mátraszentlászlón a csütörtöki havazás eredményeként 7 centi friss porhó takarja a pályát, de ez még kevés a nyitáshoz. Hasonló a helyzet Dobogókőn, ahol az 5-10 centi friss hó nem elég az üzemkezdéshez, de várják az égi pótlást…

Visegrád-Nagyvillám 18-40 centis műhavas lejtője viszont nyitva van, s a hétköznapokra érvényes, kedvezményes jeggyel lehet használni az öt felvonót. Működik a kölcsönző és a büfé is.

Sátoraljaújhelyen ugyan február 4-én havazott utoljára, a műanyag pályát 3-8 centis firn hó fedi, s a derült napos idő, meg a -9 fokos reggeli hőmérséklet alkalmassá teszi a pályát a síelésre. A közeli Tokaj-Kopasz-hegyről azt jelentették, hogy a szerdai 2 centis havazás után most 4-12 cm porhó borítja a pályát, s noha most zárva tartanak, „még néhány cm és indulhatunk”.

Ami a kilátásokat illeti nem igazán kedvező a téli sportok kedvelői számára – bár a magasan levő pályák a jövő hét első felében talán megint kaphatnak csekélyke hó utánpótlást. Szombat estig erősen felhős vagy borult lesz az ég, jelentősebb csapadék nélkül. Pénteken északkeleten, szombaton az ország középső területein várható kisebb eső, éjszaka néhol ónos szitálás. Éjszaka kevéssel 0 fok alatt, nap közben viszont 3-8 fok közé melegszik. Vasárnaptól lehűlés várható, az éjszakákon akár -8 fokig is csökkenhet a hőmérséklet, s nap közben is csak 0 körül mozog majd. A többször erősen megnövekvő felhőzet mellett néhány órás napsütés várható, néhol hózápor kialakulhat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.