Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lengyel-Tátra: gyorsasági rekordkísérlet elhalasztva

2013.03.25. | Szerző: Bata Attila
Sajnos az időjárás nem volt partner a Zakopane feletti hegyekben, így április 16-ra halasztották Jedrzej Dobrowolski próbálkozását, aki szeretné megdönteni a 180 km/órás sebességrekordot. Ez az a legnagyobb sebesség, amellyel valaha valaki leszáguldott a lengyel hegyekben.
Speed ski versenyekről már korábban beszámoltunk oldalunkon. A verseny lényege, hogy a versenyzők egy teljesen elkülönített, különlegesen meredek pályán csúsznak le szinte fékezés nélkül, és a legjobbak sebessége elérheti a 250 km/órát is. A síelők különleges, teljesen áramvonalasított felszerelésben, és a nagy sebesség miatt nagyon hosszú léceken csúsznak le. A speciális felszerelés mellett speciális pályákra is van szükség, amelyekből a legjobbakat Franciaországban és Svájcban találjuk.

Jedrzej Dobrowolski speciális felszerelésben és égig érő léceivel (Facebook)
Jedrzej Dobrowolski speciális felszerelésben és égig érő léceivel (Facebook)
Dobrowolski már nem kezdő a szakmában, hiszen az idén januárban már 230,19 km/órás sebességgel száguldott a francia hegyekben. Ezúttal azt tűzte ki maga elé, hogy megdönti a lengyel hegyekben elért rekordot, amelyet még 1979-ben állított fel Jacek Nikliński 180, 632 km/órával. Dobrowolski igazából csak az időjárástól tartott és a félelme beigazolódott. A szombat reggel 9-re meghirdetett csúszás a köd, a havazás és a négyes fokozatú lavinaveszély miatt elmaradt.

Már a pálya előkészítése alatt is nagy volt a köd (Facebook)
Dobrowolski a szombati sajtótájékoztatón elmondta, hogy az egész felkészülés alatt rossz volt az időjárás, de csütörtökön sikerült a pálya alsó és kevésbé meredek részén lecsúsznia, és méréseik szerint 140 km/órás sebességet ért el. A sajtótájékoztatón részt vett a jelenlegi csúcstartó is, aki elmondta, hogy 34 évvel ezelőtt az ő rekordjánál is a köd volt a legnagyobb probléma.

Dobrowolski március 29. és április 5. között a világ legjobbjai ellen versenyez Franciaországban, ahol szeretné megdönteni saját 230 km/órás egyéni csúcsát. A verseny után visszatér a lengyel hegyekbe és április 14-én ismét megpróbálja megdönteni a lengyel földön elért legnagyobb sebességet.

2013.03.25. 22:48:34 kmcsl83
Gyorsabb lehet mint egy expressz vonat Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúú
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »