Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les 2 Alpes: hóhiány miatt ősszel zárva

2017.10.22. Bata Attila

Szokás szerint szombaton kellett volna az őszi szünet alatt kinyitnia Les 2 Alpes gleccserének, de az idén hóhiány miatt a Mindenszentek előtti síelésről le kell mondaniuk a franciáknak. Az üzemeltetők sem minőségben, sem biztonságban nem tudnák a szokásos színvonalat garantálni.
Az Alpok keleti felén a szeptember jó sok havat hozott és sorra nyitottak ki, még a tervezettnél korábban is, az osztrák gleccserek. Ezzel szemben a nyugati részen alig hullott hó az ősz elején, így semmivel sem javultak a nyári hőségtől teljesen tönkrement sípályák.

A síterep is látta a baljós helyzetet. Az sem volt jó jel, hogy a meteorológusok október végére sem jósoltak kedvező időjárást, így már október 11-én bejelentették, hogy az október 21. és november 1. között tervezett őszi üzemmódból nem lesz semmi.

Webkamera képe szombaton
Webkamera képe szombaton
Ahogy a webkamera képén is látható, kb. 3000-3600 méteres magasságban, a gleccseren teljesen hiányzik a hó, csak jég borítja. Hírek szerint az elmúlt 40 évben sosem fordult elő, hogy ősszel be kellett zárniuk.

A tervezett nyitás valamikor november végén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.