Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Lindsey Vonn összesíelt magának egy kis állatfarmot

2010.09.21. | Szerző: Bata Attila
Lindsey Vonn összesíelt magának egy kis állatfarmot Amerika síbálványa, Lindsey Vonn, 2005-ben az egyik győzelméért egy tehenet kapott pénzdíj helyett. Azóta sok kis borjú született, amelyeket a családtagjai után nevezett el, és lassan egy kis csordára való tehén lesz az egykori győzelmi díjból.
h i r d e t é s

Lindsey Amerika egyik legnépszerűbb sportolója, az idei téli olimpiát szinte csak vele harangozta be az amerikai TV. Nem csoda, hiszen amellett, hogy a világ jelenlegi legjobb síelőnője, még csinos is.

2005-ben Lindsey megnyerte élete harmadik Világkupa futamát (azóta majd’ további negyvenet) a francia Val d’Isere síterepén. A verseny rendezői komoly fejtörést okoztak neki, amikor felajánlották, hogy elviheti az 1500 eurós díjat, vagy akár választhatja a verseny kabalaállatát, egy tehenet. Akkor ez nem tűnt a legjobb húzásnak, rengeteg papírmunka után lehetett csak az állatot egy 10 órás úttal elszállítani egy osztrák farmra, ahol Lindsey ismerősei befogadták.

Mivel a torinói téli olimpia előtt voltunk nem sokkal a tehén az Olympe nevet kapta. 2006 őszén Olympe egy borjat ellett, aki a Sunny nevet kapta Lindsey-től, a következő kicsit 2008-ban pedig Karinnak nevezte el a húga után. Ettől kicsit bepipult a hugica, de állítólag azóta szent a béke.

Vonn 2009-ben ismét Val d’Isere-ben versenyzett és két arannyal zárta a világbajnokságot. Az ünneplést már a farmon, az ausztriai Kirchbergben tartották, ahol a falu tisztelete jeléül egy kecskével lepte meg az amerikai síelőt. Őt egy másik testvére után Laurának nevezte el.

2009 nyara a már kisgazdai útra lépett Vonn-t is meglepte. Olympe és Sunny is egyidőben hozott világra egy-egy utódot. A hím- és nőstényborjút is a családtagjairól nevezte el, a nagypapa és a nagymama után a Don és Shirley neveket kapták. Állítólag a nagymama sokkal boldogabban fogadta a hírt, mint annak idején a hugica.

Az állatok azóta is szépen gyarapodnak, és rendszeresen tejet adnak az osztrák farmon. Lindsey szerint az utóbbi évek gazdasági helyzetét tekintve remek befektetést választott, amikor nem a készpénz mellett döntött 2005-ben.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »