Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lindsey Vonn összesíelt magának egy kis állatfarmot

2010.09.21. Bata Attila

Lindsey Vonn összesíelt magának egy kis állatfarmot Amerika síbálványa, Lindsey Vonn, 2005-ben az egyik győzelméért egy tehenet kapott pénzdíj helyett. Azóta sok kis borjú született, amelyeket a családtagjai után nevezett el, és lassan egy kis csordára való tehén lesz az egykori győzelmi díjból.

Lindsey Amerika egyik legnépszerűbb sportolója, az idei téli olimpiát szinte csak vele harangozta be az amerikai TV. Nem csoda, hiszen amellett, hogy a világ jelenlegi legjobb síelőnője, még csinos is.

2005-ben Lindsey megnyerte élete harmadik Világkupa futamát (azóta majd’ további negyvenet) a francia Val d’Isere síterepén. A verseny rendezői komoly fejtörést okoztak neki, amikor felajánlották, hogy elviheti az 1500 eurós díjat, vagy akár választhatja a verseny kabalaállatát, egy tehenet. Akkor ez nem tűnt a legjobb húzásnak, rengeteg papírmunka után lehetett csak az állatot egy 10 órás úttal elszállítani egy osztrák farmra, ahol Lindsey ismerősei befogadták.

Mivel a torinói téli olimpia előtt voltunk nem sokkal a tehén az Olympe nevet kapta. 2006 őszén Olympe egy borjat ellett, aki a Sunny nevet kapta Lindsey-től, a következő kicsit 2008-ban pedig Karinnak nevezte el a húga után. Ettől kicsit bepipult a hugica, de állítólag azóta szent a béke.

Vonn 2009-ben ismét Val d’Isere-ben versenyzett és két arannyal zárta a világbajnokságot. Az ünneplést már a farmon, az ausztriai Kirchbergben tartották, ahol a falu tisztelete jeléül egy kecskével lepte meg az amerikai síelőt. Őt egy másik testvére után Laurának nevezte el.

2009 nyara a már kisgazdai útra lépett Vonn-t is meglepte. Olympe és Sunny is egyidőben hozott világra egy-egy utódot. A hím- és nőstényborjút is a családtagjairól nevezte el, a nagypapa és a nagymama után a Don és Shirley neveket kapták. Állítólag a nagymama sokkal boldogabban fogadta a hírt, mint annak idején a hugica.

Az állatok azóta is szépen gyarapodnak, és rendszeresen tejet adnak az osztrák farmon. Lindsey szerint az utóbbi évek gazdasági helyzetét tekintve remek befektetést választott, amikor nem a készpénz mellett döntött 2005-ben.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.