Menü ≡

Tökéletes hóviszonyok Söldenben a verseny előtt

2010.10.02. | Szerző: Bata Attila
Tökéletes hóviszonyok Söldenben a verseny előtt Még három hét és végre elrajtol az idei alpesi Világkupa sorozat. Az utóbbi évek szokása szerint az idén is a tiroli Sölden gleccserén rendezik meg a férfiak és a nők első futamait. Amire rég volt már példa, jelenleg kitűnőek a hóviszonyok, akár már holnap is kezdődhetnének a versenyek.
h i r d e t é s
Hatvan centiméter, javarészt friss hó borítja a söldeni pályát, hamisíthatatlan téli világ, a rendezők szerint annyira nagyszerűek a körülmények, hogy akár azonnal meg lehetne rendezni a versenyeket, de a menetrend szerint sajnos erre még három hetet várnunk kell. Október 23-24-i hétvégén rendezik meg a hölgyek és a férfiak óriás-műlesikló futamait, szombaton a hölgyekét, vasárnap a férfiakét.

Hmm, ilyen egy verseny Söldenben
Hmm, ilyen egy verseny Söldenben
Egy kis változás van az eredeti programhoz képest. A FIS júniusi döntése szerint csapatversenyeket is rendeztek volna pénteken a nemzeti válogatottak részére, amely ellen pontosan az érintett csapatok berzenkedtek, így a FIS is jobb belátásra tért, nem kell a csapatoknak háromszor versenyezniük 3000 méter felett, és az októberi gleccserhavat is kímélik egy kicsit. A döntés azt is jelenti, hogy az idei szezonban csak a világbajnokságon (Garmisch-Partenkirchen), illetve a Világkupa záró rendezvényén (Lenzerheide) lesznek csapatversenyek.

Söldenben újra versenyezhet a kombináció 2007-es világbajnoka a svájci Daniel Albrecht, aki 2009 januárjában a kitzbüheli verseny edzésén bukott 140-es sebességnél. Szintén visszatérhet a finn Kale Palander, aki még 2008 januárjában Schladmingban sérült meg. Az osztrák csapat a két legnagyobb sztár kivételével már a helyszínen gyakorolhat tökéletes körülmények között. Michael Walchhofer hátsérülés miatt hiányzik, Benni Raich pedig a hétvégén csatlakozik a többiekhez, miután többhetes hómentes tréninget írt elő magának, az utóbbi időkben szándékosan csak a konditermekben edzett. A visszatérőkön kívül is sok izgalmas változás történt a versenysí világában, ezekről hamarosan beszámolunk.

Most már csak annyi kell, hogy az időjárás is kedvező maradjon, és akkor nincs akadálya a söldeni versenyeknek. A gleccserpályát még ezen a hétvégén használhatta a nagyközönség, de hamarosan lezárják és megkezdik a pálya előkészítését a versenyre.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »