Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lindsey Vonn és senki más ...

2011.12.04. Lipiczky Ágnes

Lindsey Vonn és senki más ... Lindsey Vonn duplázott Lake Louise-ban, azaz „Lake Lindsey-ben”, hiszen szombattól sokan már így becézgetik a kanadai pályát. A férfiak Beaver Creek-i szuper-óriásműlesiklásán nagy meglepetés született: a svájci Sandro Viletta „odakoppintott” a norvég Aksel Lund Svindal orrára.
Úgy tűnik, a „Lord” csakis Lindsey Vonnra gondolt, amikor a Lake Louise-i pályát „teremtette”, hiszen az amerikaiak háromszoros összetett bajnoka úgy lubickol ezen a terepen, mint egykoron Renate Götschl Cortina d’Ampezzóban. Sokan már Lake Lindseyként becézgetik a pályát, ami nem véletlen: szombaton tizedik győzelmét aratta itt a 27 esztendős versenyző, aki 2004 óta 17. dobogós helyét zsebelte be a kanadai helyszínen.

És ismételten nem is akárhogyan győzött!
Fölénye ezúttal is óriási volt: 1.68 másodperccel volt gyorsabb a második helyen végző francia Marie Marchand-Arvier-nél és majd két másodpercet vert a harmadik helyen záró osztrák Elisabeth Görglre. „Nagy önbizalommal jöttem ide, hiszen a múltban már sokszor nyertem ezen a pályán. Fantasztikus, hogy így tudtam elkezdeni a szezont lesiklásban. Úgy gondoltam, ha itt jól kezdek, az kitart egész szezonban. A múlt idényben nem volt ilyen jó a Világkupa rajtom, most csak azt akartam, hogy kijöjjön az erő, ami bennem van. Egymás után két versenyt is megnyerni természetesen nagyon jó jel – magyarázta az összetett Világkupában élen álló Vonn. – Ezen a napon megpróbáltam azt, amit pénteken, vagyis agresszívan, a tökéletes vonalon síelni. És bár a körülmények, elsősorban a fényviszonyok miatt, ezúttal is nehezek voltak, de sikerült nyernem és ezért rendkívül boldog vagyok.”

Lindsey Vonn nyilatkozik győzelméről
Honfitársa, Laurenne Ross nem örülhetett ennyire. A versenyző nagyot bukott, 120 km/órás sebességgel csapódott a védőhálóba, és mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Szerencsére megúszta törés nélkül, a védőháló megsebezte az arcát, amit össze kellett varrni.

És hogy mi történt a férfiaknál Beaver Creekben a szuper-óriásműlesikláson?
Óriási meglepetés! A 30-as rajtszámmal induló svájci Sandro Villeta ugyanis meglepte a szuper-G egyik nagy tudorát, Aksel Lund Svindalt. A 11-es rajtszámmal induló norvég, aki december lévén megvált a hetvenes-nyolcvanas éveket idéző bajuszától (jótékonysági okokból novemberben mindig bajusszal versenyez), már nyeregben érezhette magát, amikor Villeta elsodorta a viking álmait és egyben bezsebelte pályafutása első győzelmét, sőt első dobogós helyét!

A versenyt követő sajtótájékoztatón Svindal nem fukarkodott a dicséretekkel, véleménye szerint Viletta remekül síelte meg a felső szakaszt, amely nagyon technikás része a pályának és végig sikerült megtartani a sebességét. „Én nem voltam elég tiszta, volt pár hibám, nem nagyok, de hibák voltak – magyarázta Svindal.

Viletta és Svindal a sajtótájékoztatón
Viletta úgy vélte, szombati sikerét Bode Miller fantasztikus pénteki diadalának is köszönhette. „Bode pénteken azt mondta kockáztatott. Én is ezt tettem ma. Igaz, úgy síelni, mint Bode szinte lehetetlenség – tette hozzá a svájci versenyző, akinek honfitársa, Beat Feuz lett a harmadik. Az összetett Világkupát Aksel Lund Svindal vezeti a svájci Didier Cuche és Beat Feuz előtt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.